Tårtfyllning med rabarbermousse

Lyxa till tårtan med en smarrig fyllning av fräsch somrig rabarbermousse. Fyllningen innehåller gelatinblad som ger tårtan en porös känsla och ett vackert utseende. Kom ihåg att skala av rabarbern noga om den är lite grov. Därefter lägger du bara de små bitarna i en kastrull och strör över socker. Den färdiga fyllningen ska stå i kylskåpet i minst två timmar.

Gör så här
1 sats räcker till en tårtbotten ca 24 cm i diameter.
00:05:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4876 KJ / 1163 kCal
Fett81 g
Salt0.13 g
Kolhydrater92 g
Protein14 g
Kommentarer
Detta är ett riktigt favoritrecept som jag har gjort flera gånger. Söt sockerkaka och denna ljuvliga friska rabarbermousse är en toppenkombo. Nu skall den komma till användning i midsommartårtan.
Hanna
2025-06-17Kan man byta ut gelatinblad mot agar ?
Jenny
2025-06-11Hej Jenny! Det borde man väl kunna! Om du testar så får du gärna berätta här hur det gick! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-12Ett riktigt favoritrecept som jag har gjort många gånger! Älskar den friska fräscha smaken!
Hanna
2023-06-23