Tårtfyllning med choklad
![Tårtfyllning med choklad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177912/cf_259/tartfyllning_med_choklad.jpg)
Dags för barnkalas? Tårtfyllning till din tårta gör du enkelt själv. Smält chokladen i vispgrädde under omrörning, ställ i kylen minst 8 timmar och vispa därefter chokladgrädden. Sedan är det bara att bre chokladgrädden på tårtbottnarna. Det kan knappast bli enklare att göra egen tårtfyllning!
![Tårtfyllning med choklad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177912/cf_259/tartfyllning_med_choklad.jpg)
Ingredienser
1 sats
125 g mörk bakchoklad (55%)
5 dl vispgrädde (40 %)
2 msk florsocker
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt choklad och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Gör så här
Räcker till 2 lager på en tårta ca 25 cm i diameter.
Tips
Våra kockar rekommenderar att använda bakchoklad, 55 % till detta recept för bästa resultat.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi10857 KJ / 2597 kCal
Fett241 g
Salt0.3 g
Kolhydrater91 g
Protein19 g
Kommentarer
Supersmidigt recept om man har tid att låta den stå kallt över natten (mer än 8 h). Behövde inte vispas alls mycket efter det. Kommer definitivt göras flera gånger!
Erika
2024-07-01Jag läste recensionerna efter att jag hade påbörjat tillagningen och trodde att det skulle bli katastrof. Men tvärtom blev fyllningen jättebra och jättegod! Jag ställde skålen på balkongen i 3 timmar (det var -2 grader) och sen hade jag inte mer tid att vänta så jag tog in skålen och vispade. Fyllningen fick perfekt konsistens och det hade nog gått att vispa den ännu tjockare om jag hade velat. Ett tips är att inte vispa för snabbt så att du hinner välja konsistens innan den blir för tjock.
Jessica
2024-02-12Skulle läst recensionerna först… blev god men tog evigheter på sig att tjockna och den han inte mer än bli tjock så poff hade den skurit sig. Vattnig och grynig. Kommer inte använda det här receptet fler gånger
Roxanne
2024-01-31