Tårtfyllning med choklad
Dags för barnkalas? Tårtfyllning till din tårta gör du enkelt själv. Smält chokladen i vispgrädde under omrörning, ställ i kylen minst 8 timmar och vispa därefter chokladgrädden. Sedan är det bara att bre chokladgrädden på tårtbottnarna. Det kan knappast bli enklare att göra egen tårtfyllning!
Ingredienser
1 sats
125 g mörk bakchoklad (55%)
5 dl vispgrädde (40 %)
2 msk florsocker
Gör så här
Räcker till 2 lager på en tårta ca 25 cm i diameter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi10857 KJ / 2597 kCal
Fett241 g
Salt0.3 g
Kolhydrater91 g
Protein19 g
Kommentarer
Gjorde på ljus boockchoklad. Tack för receptet!
Sophie
2024-08-18Funkade jättebra för mig. Använde 36-procentig laktosfri grädde och smeten fick stå de 8 timmarna som anges i receptet. Det gick lätt att vispa och få upp en bra konsistens. Dock upplever jag att det blev mycket fyllning. Använde fyllningen i ett lager av tårtan samt spritsade lite på toppen. Vi har rejält med fyllning kvar, men den kan ätas som chokladmousse.
Linn
2024-07-31Supersmidigt recept om man har tid att låta den stå kallt över natten (mer än 8 h). Behövde inte vispas alls mycket efter det. Kommer definitivt göras flera gånger!
Erika
2024-07-01