Tårtfyllning med choklad

Dags för barnkalas? Tårtfyllning till din chokladtårta gör du enkelt själv. Smält chokladen i vispgrädde under omrörning, ställ i kylen minst 8 timmar och vispa därefter chokladgrädden. Sedan är det bara att bre chokladgrädden på tårtbottnarna. Det kan knappast bli enklare att göra egen fyllning till chokladtårtan!

Gör så här
Räcker till 2 lager på en tårta ca 25 cm i diameter.
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi10857 KJ / 2597 kCal
Fett241 g
Salt0.3 g
Kolhydrater91 g
Protein19 g
Kommentarer
20 stGjorde på ljus boockchoklad. Tack för receptet!
Sophie
Funkade jättebra för mig. Använde 36-procentig laktosfri grädde och smeten fick stå de 8 timmarna som anges i receptet. Det gick lätt att vispa och få upp en bra konsistens. Dock upplever jag att det blev mycket fyllning. Använde fyllningen i ett lager av tårtan samt spritsade lite på toppen. Vi har rejält med fyllning kvar, men den kan ätas som chokladmousse.
Linn
Supersmidigt recept om man har tid att låta den stå kallt över natten (mer än 8 h). Behövde inte vispas alls mycket efter det. Kommer definitivt göras flera gånger!
Erika
Jag läste recensionerna efter att jag hade påbörjat tillagningen och trodde att det skulle bli katastrof. Men tvärtom blev fyllningen jättebra och jättegod! Jag ställde skålen på balkongen i 3 timmar (det var -2 grader) och sen hade jag inte mer tid att vänta så jag tog in skålen och vispade. Fyllningen fick perfekt konsistens och det hade nog gått att vispa den ännu tjockare om jag hade velat. Ett tips är att inte vispa för snabbt så att du hinner välja konsistens innan den blir för tjock.
Jessica
Skulle läst recensionerna först… blev god men tog evigheter på sig att tjockna och den han inte mer än bli tjock så poff hade den skurit sig. Vattnig och grynig. Kommer inte använda det här receptet fler gånger
Roxanne
Smakar gott men, skar sig efter jag vispade på låg hastighet. Vet inte om det var pågrund av den laktosfria grädden eller om jag vispade förlänge men blev inte alls som på bilden, slät och fluffig.
Evelin
Allra enklaste chokladgrädden gör du med att blanda O’Boy pulver i den färdigvispade grädden! Snabbt o jättegott!!
Bodil
Det blev väldigt bra. Gjorde halv sats och lät chokladkrämen stå kallt i 4 timmar innan jag vispade den. Grädden var då 5-6 grader. Vispade på medelhastighet, tog lite längre tid än vanlig grädde men när den väl började tjockna gick det snabbt.
Charlotte
Hej! Hur mycket räcker receptet till? Om man har 3 bottnar, räcker det till båda mellanlagren och toppen eller endast mellanlager?
Eva
Går det att göra detta med vanlig mjölkchoklad? Från till exempel marabou?
Jennifer