Tårtfyllning med choklad

Betyg 3.3 av 5.152 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Tårtfyllning med choklad

Dags för barnkalas? Tårtfyllning till din chokladtårta gör du enkelt själv. Smält chokladen i vispgrädde under omrörning, ställ i kylen minst 8 timmar och vispa därefter chokladgrädden. Sedan är det bara att bre chokladgrädden på tårtbottnarna. Det kan knappast bli enklare att göra egen fyllning till chokladtårtan!

Tårtfyllning med choklad

Ingredienser

1 sats
125 g mörk bakchoklad (55%)
5 dl vispgrädde (40 %)
2 msk florsocker

Gör så här

Räcker till 2 lager på en tårta ca 25 cm i diameter.
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

20 st
  • Gjorde på ljus boockchoklad. Tack för receptet!

    Sophie

  • Funkade jättebra för mig. Använde 36-procentig laktosfri grädde och smeten fick stå de 8 timmarna som anges i receptet. Det gick lätt att vispa och få upp en bra konsistens. Dock upplever jag att det blev mycket fyllning. Använde fyllningen i ett lager av tårtan samt spritsade lite på toppen. Vi har rejält med fyllning kvar, men den kan ätas som chokladmousse.

    Linn

  • Supersmidigt recept om man har tid att låta den stå kallt över natten (mer än 8 h). Behövde inte vispas alls mycket efter det. Kommer definitivt göras flera gånger!

    Erika

  • Jag läste recensionerna efter att jag hade påbörjat tillagningen och trodde att det skulle bli katastrof. Men tvärtom blev fyllningen jättebra och jättegod! Jag ställde skålen på balkongen i 3 timmar (det var -2 grader) och sen hade jag inte mer tid att vänta så jag tog in skålen och vispade. Fyllningen fick perfekt konsistens och det hade nog gått att vispa den ännu tjockare om jag hade velat. Ett tips är att inte vispa för snabbt så att du hinner välja konsistens innan den blir för tjock.

    Jessica

  • Skulle läst recensionerna först… blev god men tog evigheter på sig att tjockna och den han inte mer än bli tjock så poff hade den skurit sig. Vattnig och grynig. Kommer inte använda det här receptet fler gånger

    Roxanne

  • Smakar gott men, skar sig efter jag vispade på låg hastighet. Vet inte om det var pågrund av den laktosfria grädden eller om jag vispade förlänge men blev inte alls som på bilden, slät och fluffig.

    Evelin

  • Allra enklaste chokladgrädden gör du med att blanda O’Boy pulver i den färdigvispade grädden! Snabbt o jättegott!!

    Bodil

  • Det blev väldigt bra. Gjorde halv sats och lät chokladkrämen stå kallt i 4 timmar innan jag vispade den. Grädden var då 5-6 grader. Vispade på medelhastighet, tog lite längre tid än vanlig grädde men när den väl började tjockna gick det snabbt.

    Charlotte

  • Hej! Hur mycket räcker receptet till? Om man har 3 bottnar, räcker det till båda mellanlagren och toppen eller endast mellanlager?

    Eva

  • Går det att göra detta med vanlig mjölkchoklad? Från till exempel marabou?

    Jennifer

Näringsvärde per sats

Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi10857 KJ / 2597 kCal
Fett241 g
Salt0.3 g
Kolhydrater91 g
Protein19 g

Testa liknande recept

  • Fågelbon i kokos med chokladägg
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Påskkladdkaka
    Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Biskvier i långpanna
    Betyg 4.1 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Trillingnöt
    Betyg 4.5 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pistagepraliner
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Klassiska biskvier
    Betyg 4.2 av 5.126 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad