Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chokladcheesecake med Smash

Chokladälskare, denna chokladcheesecake är gjord för dig! Botten gör du av krispiga sötsalta Smash som du mixar med digestivekex och smält smör. Kombinerat med krämig fyllning av färskost och mjölkchoklad blir det succé. Och glöm inte att garnera med ännu mer Smash innan servering!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Mixa Smash och digestivekex till smulor i en matberedare.
  2. Smält smöret och blanda ihop med smulorna.
  3. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter (för 8-10 bitar). Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Smält chokladen och låt den svalna.
  5. Häll färskost i en bunke och vispa upp den lite med en elvisp. Rör ner chokladen tills allt är väl blandat.
  6. Häll i florsocker, vaniljextrakt, kakao och vispgrädde. Vispa tills du har en riktigt fast kräm.
  7. Häll fyllningen över digestivebotten och ställ sedan in formen i kylen i minst 5-6 timmar, helst över natten.
  8. Topping: Hacka Smash och strö över kakan vid servering.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.

Recept och bild i samarbete med OLW.

Ingredienser

Portioner: 8-10 bitar
Botten
  • 200 g Smash
  • 100 g digestivekex
  • 25 g smör
Fyllning
  • 200 g mjölkchoklad
  • 400 g rumsvarm färskost
  • 100 g florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
Topping
  • 200 g Smash
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3259 kJ / 781 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer