Chokladcheesecake med Smash
Chokladälskare, denna chokladcheesecake är gjord för dig! Botten gör du av krispiga sötsalta Smash som du mixar med digestivekex och smält smör. Kombinerat med krämig fyllning av färskost och choklad blir det succé. Och glöm inte att garnera med ännu mer Smash innan servering!
Ingredienser
8-10 bitar
Botten
200 g Smash
100 g digestivekex
25 g smör
Fyllning
200 g ljus bakchoklad
400 g rumsvarm färskost av cream cheese typ
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vispgrädde
Topping
200 g Smash
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Energi3259 KJ / 781 kCal
Fett54 g
Salt0.65 g
Kolhydrater62 g
Protein11 g
Kommentarer
Den här cheesecaken är gudomlig! Smeten var tjock och fin, och inte alls lös som andra skrivit. Vi använde Philadelphiaost med full fetthalt, lät chokladen svalna ordentligt och vispade grädden innan vi vände ner den.
Magdalena
2024-07-02Hej! Det är nog flera som har råkat för samma tråkiga situation, nämligen fyllningen blev inte fast efter 20 minuters vispning, tre timmars i kylskåpet och sedan 20 minuters till vispning. Ni har aldrig svarat om grädden ska vara vispad. Men när det står 2 dl VISPGRÄDDE är inte samma som vispad grädde. Och när man har bakat annat blir man både arg och ledsen att en så enkel fyllning inte blir bra och gästerna ska komma. Faktiskt aldrig varit med om liknande.
Ana
2023-12-01Fyllningen blev tyvärr rinnig trots att jag vispade länge.
Emina
2023-09-05Hej Emina! Tråkigt att höra att den inte blev bra. Tyvärr så är det svårt att veta vad som kan ha gått fel när du bakade. Vi hoppas att du vill ge receptet en andra chans. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-28