Tarte tatin på höstäpplen
![Tarte tatin på höstäpplen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103379/cf_259/tarte_tatin_pa_hostapplen.jpg)
Överraska med en fransk klassiker - Tarte Tatine. Denna paj med karamelliserade äpplen, calvados och frasig pajdeg passar till både helgfikat och desserten. Servera den varm tillsammans med en klick vaniljglass och ett glas söt äppelmust.
![Tarte tatin på höstäpplen](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103379/cf_259/tarte_tatin_pa_hostapplen.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl (2,5 dl motsvarar 150 g)
100 g kallt smör
1 dl florsocker
1 krm salt
2 msk vatten
1 äggula
plastfolie
Fyllning
4 äpplen
1 dl strösocker
1 dl calvados
1 vaniljstång
50 g smör
Till servering
vaniljglass eller vaniljsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1999 KJ / 477 kCal
Fett23 g
Salt0.6 g
Kolhydrater58 g
Protein3 g
Kommentarer