Tarte tatin på höstäpplen

Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
0
Tarte tatin på höstäpplen

Överraska med en fransk klassiker - Tarte Tatine. Denna paj med karamelliserade äpplen, calvados och frasig pajdeg passar till både helgfikat och desserten. Servera den varm tillsammans med en klick vaniljglass och ett glas söt äppelmust.

Tarte tatin på höstäpplen

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

2 1/2 dl vetemjöl (2,5 dl motsvarar 150 g)
100 g kallt smör
1 dl florsocker
1 krm salt
2 msk vatten
1 äggula
plastfolie

Fyllning

4 äpplen
1 dl strösocker
1 dl calvados
1 vaniljstång
50 g smör

Till servering

vaniljglass eller vaniljsås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1999 KJ / 477 kCal
Fett23 g
Salt0.6 g
Kolhydrater58 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Tarte tatin
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgranité
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskostglass med vaniljsmak
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med äpple, korinter och vanilj
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga