Tarte tatin på höstäpplen

Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
0
Tarte tatin på höstäpplen

Överraska med en fransk klassiker - Tarte Tatine. Denna paj med karamelliserade äpplen, calvados och frasig pajdeg passar till både helgfikat och desserten. Servera den varm tillsammans med en klick vaniljglass och ett glas söt äppelmust.

Tarte tatin på höstäpplen

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

2 1/2 dl  vetemjöl (2,5 dl motsvarar 150 g)
100 g  kallt smör
1 dl  florsocker
1 krm  salt
2 msk  vatten
1   äggula
plastfolie

Fyllning

4   äpplen
1 dl  strösocker
1 dl  calvados
1   vaniljstång
50 g  smör

Till servering

vaniljglass eller vaniljsås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1999 KJ / 477 kCal
Fett23 g
Salt0.6 g
Kolhydrater58 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Tarte tatin
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgranité
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tarte fine med glöggsirap
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Creme caramel/creme brylé
Betyg 3 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Charlotte russe med choklad, vanilj och hallon
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga