Frasig choklad- och mandelfläta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Frasig choklad- och mandelfläta

Snabbfixat ”gofika” på bara fyra ingredienser! En smördegsinbakad chokladkaka toppad med mandelmassa och hackade sötmandlar – du hör ju själv hur härligt det låter. Genom att skära smördegen i remsor och vika över chokladen blir det ett fint flätmönster.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg smördegen på en bakpappersklädd plåt. Placera chokladkakan i mitten av smördegsarket.  Hyvla över mandelmassan. 
  3. Skär remsor snett nedåt från chokladen ut mot kanten, ca 8 remsor per sida. Vik degen över chokladen på kortsidorna. Fortsätt vika över remsorna omlott till ett fint flätmönster. 
  4. Pensla med uppvispat ägg. Strö över hackad mandel. 
  5. Grädda flätan i mitten av ugnen 20-25 minuter, tills den är gyllene.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 6-8 bitar
  • 1/2 ark kyld smördeg (à 125 g)
  • 1 mörk chokladkaka (à 100 g)
  • 25 g mandelmassa
  • ägg (till pensling)
  • 2 msk hackad sötmandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 567 kJ / 136 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept