Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smördegsostsnurra

Smördegsostsnurra är små goda smördegssnurror med smak grönmögelost och hård lagrad ost. Snurrorna av ost och smördeg passar utmärkt både till buffébordet och förrätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg smördegen på arbetsbänken och strö över osten. Rulla ihop och skär i cm-tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt och pensla med uppvispat ägg.
  3. Grädda i ugn ca 15 minuter tills de fått fin färg.

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 kyld, kavlad smördeg (à 20 x 20 cm)
  • 1 1/2 dl lagrad ost (gärna blandad hård- och grönmögelost)
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?