Tarte tatin med tomater
Stek saftiga tomater tillsammans med honung, balsamvinäger och timjan, täck med smördeg och grädda i ugnen tills gyllene. Resultatet blir en vacker tomatpaj värdig hejarop!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
6-8 portioner
500 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
2 msk färsk eller torkad timjan (2 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
1/2 tsk salt
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi877 KJ / 209 kCal
Fett14 g
Salt0.6 g
Kolhydrater18 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej! Funkar denna att göra dagen innan och serveras kall alternativt värmas? Mvh Emma
Emma
2024-06-10Hej Emma! Görs den dagen innan så är risken stor att tomaterna kommer att blöta ner smördegen. Det fungerar att göra den någon timme innan och äta den rumstempererad. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-11"Ugnstålig stekpanna." Förlåt.
Mona
2024-05-04Jättegott. Kom på i god tid att jag skulle ta en stekpanna utan plasthandtag. Den lilla blinkningen borde kanske finnas med i receptet. Med risk för att jag i hastigheten missat.
Mona
2024-05-04