Tarte tatin med tomater

Stek saftiga tomater tillsammans med honung, balsamvinäger och timjan, täck med smördeg och grädda i ugnen tills gyllene. Resultatet blir en vacker tomatpaj värdig hejarop!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Ingredienser
6-8 portioner
500 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
2 msk färsk eller torkad timjan (2 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
1/2 tsk salt
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
Gör så här
00:10:00
00:25:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi877 KJ / 209 kCal
Fett14 g
Salt0.6 g
Kolhydrater18 g
Protein3 g
Kommentarer
Hej! Hur långt kan man förbereda dagen innan? Kan man göra klart den helt så länge man inte vänder på den tex? Eller i alla fall göra tomatröran klar tex?
Stina
2024-12-23Hej Stina! Du kan förbereda fyllningen. Resten behövs göras innan servering för att den ska vara frasig och fin. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-23Riktigt gott!
Sara
2024-09-27Hej! Funkar denna att göra dagen innan och serveras kall alternativt värmas? Mvh Emma
Emma
2024-06-10Hej Emma! Görs den dagen innan så är risken stor att tomaterna kommer att blöta ner smördegen. Det fungerar att göra den någon timme innan och äta den rumstempererad. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-11