Äppelflarn med mandel

Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
3
Äppelflarn med mandel

Till fikastunden: baka söta smördegssnittar med mandelmassa och skivade äpplen. Både enkelt och tjusigt! Servera äppelflarnen med fluffig vaniljgrädde.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelflarn med mandel

Ingredienser

8-10 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
100 g mandelmassa
4 - 6 röda äpplen
1 ägg
1/2 dl socker
1/2 dl hackad mandel
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Kan man göra dessa dagen innan servering? Och servera runstempurerad?

Sofia

2023-11-26

Hej Sofia! Jag skulle rekommendera att du då förvarar dem i kylen/frysen och bakar av en stund innan de serveras. Annars riskerar smördegen att bli degig och inte så frasig som man vill att den ska vara. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-04

Vad menas med 2 remsor ska jag dela så det blir 3 delar

Gunnel

2021-11-05

Hej Gunnel! Tanken är att du delar smördegen på längden. Lägger på fyllningen och när den är färdiggräddad och svalnat lite kan du skära så stora bitar du önskar. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-04

Supergott och enkelt!

Johanna

2020-09-08

Näringsvärde per portion

Energi1593 KJ / 380 kCal
Fett24 g
Salt0.1 g
Kolhydrater34 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloweenäpplen
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och mandelbullar
Betyg 3.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelklyftor i smördeg med mandelkvarg
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tarte tatin
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tarte tatin med hasselnötter och citrongrädde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga