UNDER 30 MIN | Medel

Äppelflarn med mandel

Till fikastunden: baka söta smördegssnittar med mandelmassa och skivade äpplen. Både enkelt och tjusigt! Servera äppelflarnen med fluffig vaniljgrädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Rulla ut smördegen och skär i två remsor längsmed. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Riv mandelmassan och strö över.
  4. Dela och kärna ur äpplena, skär i skivor och fördela på smördegen i ett fint mönster.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö över socker och mandel. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den är gyllene. Låt svalna lite och skär i bitar.
  6. Vispa grädden med vaniljsockret och servera till.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • 100 g mandelmassa
  • 4 - 6 röda äpplen
  • 1 ägg
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl hackad mandel
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 1593 kJ / 380 kCal