Äppelflarn med mandel
Till fikastunden: baka söta smördegssnittar med mandelmassa och skivade äpplen. Både enkelt och tjusigt! Servera äppelflarnen med fluffig vaniljgrädde.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
100 g mandelmassa
4 - 6 röda äpplen
1 ägg
1/2 dl socker
1/2 dl hackad mandel
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1593 KJ / 380 kCal
Fett24 g
Salt0.1 g
Kolhydrater34 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej! Kan man göra dessa dagen innan servering? Och servera runstempurerad?
Sofia
2023-11-26Hej Sofia! Jag skulle rekommendera att du då förvarar dem i kylen/frysen och bakar av en stund innan de serveras. Annars riskerar smördegen att bli degig och inte så frasig som man vill att den ska vara. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-04Vad menas med 2 remsor ska jag dela så det blir 3 delar
Gunnel
2021-11-05Hej Gunnel! Tanken är att du delar smördegen på längden. Lägger på fyllningen och när den är färdiggräddad och svalnat lite kan du skära så stora bitar du önskar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-04Supergott och enkelt!
Johanna
2020-09-08