Smördegspizzor med tomat och sardell

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Smördegspizzor med tomat och sardell

Smördegspizzor med tomat och sardell är en underbar rätt som passar både som huvudmåltid och matigt snacks. Tillaga din smördeg generöst täckt av tomatpesto, smarrig tomatröra, salta sardellfiléer, oliver och ost. Dela pizzan i bitar och ät direkt!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Smördegspizzor med tomat och sardell

Ingredienser

1 portion
1   schalottenlök
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
250 g  körsbärstomater
1 msk  ljus balsamvinäger
grovmalen svartpeppar
1/2   rulle kavlad smördeg
3 msk  pesto på soltorkade tomater
4/5 dl  burk sardeller (à 50 g)
4/5 dl  svarta oliver
1/2 dl  färskriven parmesan

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör äggfri: kontrollera smördegen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Kan också serveras som snacks eller som lättare måltid med en matig grönsallad till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Minipizzor med tomatmarmelad & sardeller
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pesto, parmesan & salamipizza
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Parmesan- och sardellsmör
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smördegsflarn med sardell, citron och grönkål
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löktarte med sardeller
Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pizza bianca med sardeller och citron
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga