Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Smördegspizzor med tomat och sardell

Smördegspizzor med tomat och sardell är en underbar rätt som passar både som huvudmåltid och matigt snacks. Tillaga din smördeg generöst täckt av tomatpesto, smarrig tomatröra, salta sardellfiléer, oliver och ost. Dela pizzan i bitar och ät direkt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs mjuka i olja i några minuter. Dela tomaterna och vänd ner dem i lökblandningen.
  2. Tillsätt vinäger och peppar. Sänk värmen och sjud under lock i ca 10 minuter. Ta av från värmen och låt svalna något.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen och dela den ev i mindre bitar. Picka med en gaffel i mitten av delarna och lämna kanterna opickade. Lägg över på bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  4. Bre generöst med tomatpesto över den pickade ytan. Fördela tomatröran med en gaffel, utan att få med för mycket vätska. Lägg på sardellfiléer och oliver. Strö över parmesanosten.
  5. Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär upp i bitar.

För alla

Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör äggfri: kontrollera smördegen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Tips

Kan också serveras som snacks eller som lättare måltid med en matig grönsallad till.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk ljus balsamvinäger
  • grovmalen svartpeppar
  • 1/2 rulle kavlad smördeg
  • 3 msk pesto på soltorkade tomater
  • 0,8 dl burk sardeller (à 50 g)
  • 0,8 dl svarta oliver
  • 1/2 dl färskriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer