Smördegspizzor med tomat och sardell
Smördegspizzor med tomat och sardell är en underbar rätt som passar både som huvudmåltid och matigt snacks. Tillaga din smördeg generöst täckt av tomatpesto, smarrig tomatröra, salta sardellfiléer, oliver och ost. Dela pizzan i bitar och ät direkt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
Ingredienser
1 portion
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1 msk ljus balsamvinäger
grovmalen svartpeppar
1/2 rulle kavlad smördeg
3 msk pesto på soltorkade tomater
4/5 dl burk sardeller (à 50 g)
4/5 dl svarta oliver
1/2 dl färskriven parmesan
För alla
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör äggfri: kontrollera smördegen. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Kan också serveras som snacks eller som lättare måltid med en matig grönsallad till.
Har du lagat receptet?
Kommentarer