Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tarte tatin med schalottenlök och getost

En tarte tatin… eller tre! Det här är ett tilltugg som man gärna tar mer av. Schalottenlök, getost och honung samspelar, och får denna tarte tatin att bli en succé!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Låt smördegen tina enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och skär varje lök i 4 tjocka skivor (för 4 port).
  4. Stek lökskivorna i smöret så de får fin färg på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Tillsätt honung och timjan och låt det nästan koka in i löken.
  5. Lägg 4 lökskivor i varje muffinsform (för 4 port). Skeda över honungen och smöret som finns kvar i stekpannan.
  6. Kavla ut smördegen på längden, ta ut (med hjälp av ett glas) runda lock och lägg på löken. Sätt formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Vänd upp lökpajerna på assietter och smula över getost.

För alla

Kontrollera ingredienserna på smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smördeg och laktosfritt smör. Byt ut getost mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri smördeg och mjölkproteinfritt matfett. Byt ut getost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fryst smördegsplatta
  • 4 bananschalottenlökar
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk flytande honung
  • 2 tsk grovhackad färsk timjan
  • 100 g getost
  • 4 muffinsformar av aluminium
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1059 kJ / 253 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept