Morotssoppa med tabasco och kungskrabba | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morotssoppa med tabasco och kungskrabba

Gyllengul morotssoppa med sting av tabasco värmer gott till både lunch och middag. Och hela bitar av krabba gör soppan än mer mättande. Till soppa med morot, försiktigt kryddad med körvel, vitlök och citron, är det gott med nybakat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina krabban om den är fryst.
  2. Skala och skiva lök och morötter. Bryn det i oljan i en stor kastrull.
  3. Tillsätt buljongen och låt koka ca 20 minuter eller tills morötterna är mjuka.
  4. Ört- och citronhack: Hacka körveln fint och spara några kvistar till dekoration. Riv skalet av citronen. Skala och riv vitlöken.
  5. Skala krabban och skär i stora bitar.
  6. Mixa soppan slät i en mixerkanna. Klicka ner matfettet och mixa lite till.  Häll tillbaka soppan i kastrullen. Smaka av med tabasco, ättikssprit, salt och peppar.
  7. Stek krabban snabbt på hög värme i olivoljan så att den precis blir varm. Vänd ner vitlöken och fräs någon minut. Vänd ner citronskalet och körveln.
  8. Servera soppan med krabban och dekorera med körvel.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kungskrabba
  • 2 bananschalottenlökar
  • 500 g morötter
  • 1 msk olja
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 krm tabasco
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • salt och peppar
Ört- och citronhack
  • 1 kruka körvel
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1633 kJ / 391 kCal