Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rabarbermuffins med mandelmassa

Muffins och en kopp kaffe är sällan fel. Här fyller vi dem med säsongens syrliga rabarber och söt mandelmassa. Förvara i frysen och ta fram när fikasuget pockar på!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt svalna något.
  3. Ansa och skär rabarbern i cm–stora bitar. Blanda rabarber, mjöl och bakpulver i en bunke.
  4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en annan bunke. Rör ner smörmjölken och mjölblandningen.
  5. Fördela smeten i 12 muffinsformar (för 12 muffins) eller i en smord muffinsplåt.
  6. Fyllning: Smält smöret och blanda med mandelmassa och kardemumma. Gör 12 bollar av den (för 12 muffins).
  7. Tryck ner en boll i mitten på varje muffins.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin, ersätt mjölk med ris-, havre- eller sojabaserad mjölkersättning.

Ingredienser

Portioner: 12 muffins
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 200 g rabarber
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl rå-/ rörsocker
Fyllning
  • 100 g riven mandelmassa
  • 25 g smör
  • 1/2 tsk stött kardemumma
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?