Rabarbermuffins med mandelmassa
Muffins och en kopp kaffe är sällan fel. Här fyller vi dem med säsongens syrliga rabarber och söt mandelmassa. Förvara i frysen och ta fram när fikasuget pockar på!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
12 muffins
75 g smör
1 dl mjölk
200 g rabarber
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl rå-/ rörsocker
Fyllning
100 g riven mandelmassa
25 g smör
1/2 tsk stött kardemumma
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin, ersätt mjölk med ris-, havre- eller sojabaserad mjölkersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättebra recept, goda smakkombinationer. Blev uppskattat både hemma och på jobbet.
Anna
2022-07-19Bytte ut fyllningen till bara hackad vit choklad, blev väldigt goda! Ett sätt om någon i hushållet inte tycker om mandelmassa.
Ann-lee
2020-05-05