Rabarbermuffins med mandelmassa
Muffins och en kopp kaffe är sällan fel. Här fyller vi dem med säsongens syrliga rabarber och söt mandelmassa. Förvara i frysen och ta fram när fikasuget pockar på!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
12 muffins
75 g smör
1 dl mjölk
200 g rabarber
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl rå-/ rörsocker
Fyllning
100 g riven mandelmassa
25 g smör
1/2 tsk stött kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inte en hit! Muffinsmeten blev smaklös och bollen med mandelmassa blev mest konstig att få i en tugga men inte nästa. Kommer inte göra igen.
Therese
2024-06-15Bytte ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Muffinsen höjde sig inte mycket alls, så jag skulle ha tryckt ner kulan med mandelmassa längre ner i smeten så att den var täckt. Men god blev de oavsett!
Verånika
2024-05-01Jättebra recept, goda smakkombinationer. Blev uppskattat både hemma och på jobbet.
Anna
2022-07-19