Rabarberdessert
Rabarberdessert - en vacker efterrätt med smördegskex som tilltalar alla sinnen. Krämig mascarpone med ingefära, rabarber och jordgubbar i söt kombination tillsammans med en pigg sirap på mynta. Allt serverar du mellan de frasiga smördegskexen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004
Ingredienser
6 portioner
Mascarponekräm
1 burk mascarponeost (à 250 g)
2 msk finhackad syltad ingefära
2 - 2 1/2 msk florsocker
1 - 1 1/2 msk citronjuice
Inkokta rabarber
4 rabarberstjälkar (4 st motsvarar ca 500 g)
5 dl vatten
2 1/2 dl strösocker
Jordgubbs- och rabarbersås
100 g jordgubbar
1 dl kokta rabarber
1/2 dl sockerlag från rabarberkoket
Myntasirap
2 dl vatten
1 dl strösocker
2 krukor myntablad
Smördegskex
1 paket färsk, kavlad smördeg (à 275 g)
1 - 1 1/2 msk smält smör till pensling
1 påse hackad mandel (à 50 g)
2 - 2 1/2 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
I delen "Inkokta rabarber" saknas socker - och det ska ju bli en sockerlag också...
Anneli
2006-05-10