Tuppkaka med rabarber & kardemumma

26
9
Tuppkaka med rabarber & kardemumma

I denna härliga tuppkaka finner du en supergod kombination av rabarber och kardemumma. Blanda samman din smet och bred ut i en form före du toppar med lena smörflagor, syrlig rabarberblandning och krispig mandel. Servera din goda kaka avsvalnad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Tuppkaka med rabarber & kardemumma

Ingredienser

10 bitar
smör och ströbröd till formen
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
50 g kallt smör
1 msk hel kardemumma
300 g rabarber
2 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 dl florsocker
1 dl flagad mandel

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Kristina

2019-11-04

Kan man använda frysta rabarber? Ska man hälla av spadet i så fall?

Redaktionen ICAse

2019-11-05

Hej Kristina! Det går bra att använda fryst rabarber och häll av spadet innan du blandar den med majsstärkelse, florsocker och kardemumma. Lycka till! Hälsningar Elina

Rickard

2019-01-15

Smeten??? Blev ju en deg på 2 ägg 3 socker och 3 mjöl?!?

Britt-marie

2017-05-02

Ser gott ut ,måste prova.