Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tuppkaka med rabarber & kardemumma

I denna härliga tuppkaka finner du en supergod kombination av rabarber och kardemumma. Blanda samman din smet och bred ut i en form före du toppar med lena smörflagor, syrlig rabarberblandning och krispig mandel. Servera din goda kaka avsvalnad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter (för 10 bitar).
  3. Blanda samman ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Vispa inte, rör bara tills allt blandats väl.
  4. Bre ut smeten i formen. Hyvla smöret med en osthyvel över kakan.
  5. Stöt kardemumman i en mortel. Skär rabarbern i cm-tjocka bitar och blanda med majsstärkelse, florsocker och kardemumma.
  6. Strö rabarberblandningen och mandeln över kakan. Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen.
  7. Låt kakan svalna före servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • smör och ströbröd till formen
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g kallt smör
  • 1 msk hel kardemumma
  • 300 g rabarber
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 dl flagad mandel
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer