Tuppkaka med rabarber & kardemumma
I denna härliga tuppkaka finner du en supergod kombination av rabarber och kardemumma. Blanda samman din smet och bred ut i en form före du toppar med lena smörflagor, syrlig rabarberblandning och krispig mandel. Servera din goda kaka avsvalnad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009
Ingredienser
10 bitar
smör och ströbröd till formen
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
50 g kallt smör
1 msk hel kardemumma
300 g rabarber
2 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 dl florsocker
1 dl flagad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man använda frysta rabarber? Ska man hälla av spadet i så fall?
Kristina
2019-11-04Hej Kristina! Det går bra att använda fryst rabarber och häll av spadet innan du blandar den med majsstärkelse, florsocker och kardemumma. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-11-05Smeten??? Blev ju en deg på 2 ägg 3 socker och 3 mjöl?!?
Rickard
2019-01-15Ser gott ut ,måste prova.
Britt-marie
2017-05-02