Smält rabarber i ugn | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smält rabarber i ugn

Snabbt och enkelt recept på en utsökt efterrätt gjord på rabarber. Du gör desserten av rabarber, socker, kanel, smör och smördeg. Tillaga härligheten i ugn och servera med glass eller grädde!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala eventuellt rabarbern. Sköj den och skär i ca 4 cm långa bitar.
  3. Varva rabarbern och socker blandat med lite kanel i en ugnssäker form. Lägg på några smörklickar. Gör ett galler av smördegen och lägg över rabarberna.
  4. Ställ in formen mitt i ugnen ca 15 min tills rabarbern mjuknat och smördegen fått färg.
  5. Till servering: Servera rabarbern varm med glass eller vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rabarber
  • ca 1 1/2 dl socker
  • 2 krm kanel
  • 25 g smör
  • smördeg
Till servering
  • glass eller vispad grädde
Lägg till i inköpslistan