Tarte aux oignons
Tarte aux oignons är en äkta fransk klassiker. Klyftad gul lök, strimlad purjolök och timjan är den enkla men smakrika grunden i detta recept. En helt vegetarisk saftig paj som passar lika bra till middag som till buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
Ingredienser
4 portioner
100 g kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
1 ägg
färsk timjan till garnering
Fyllning
600 g gul lök
1 purjolök
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm muskotnöt
1 msk färsk timjan
3 ägg
1 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3060 KJ / 731 kCal
Fett41 g
Salt3.23 g
Kolhydrater66 g
Protein17 g
Kommentar
Jättegod paj som jag serverade med god sallad och Hanséns lammkorvar!
Ethel
2014-07-15