Potatispaté blå congo

Potatispaté av blå congopotatis är ett underbart blickfång på buffébordet! Låt din krämiga paté stå svalt medan du gör en smakrik pepparrotscrème fraiche och servera sedan patén och crème fraichen med gravad lax eller kallskuret kött.

Ingredienser
8 eller 15 på buffébordet
1 kg blå kongo potatis
1 dl finklippt dill
1 dl fint skivad purjolök
2 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 ägg
3 dl grädde eller gräddmjölk
Pepparrots crème fraiche
2 dl lätt crème fraiche
nyriven pepparrot
grovmalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde/mjölkdryck och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk/grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde/mjölkdryck och välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk/grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Receptet är avsett för 8 portioner eller 15 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1100 KJ / 260 kCal
Fett16 g
Kommentarer