Potatispaté blå congo

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Potatispaté blå congo

Potatispaté av blå congopotatis är ett underbart blickfång på buffébordet! Låt din krämiga paté stå svalt medan du gör en smakrik pepparrotscrème fraiche och servera sedan patén och crème fraichen med gravad lax eller kallskuret kött.

Potatispaté blå congo

Ingredienser

8 eller 15 på buffébordet
1 kg blå kongo potatis
1 dl finklippt dill
1 dl fint skivad purjolök
2 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 ägg
3 dl grädde eller gräddmjölk

Pepparrots crème fraiche

2 dl lätt crème fraiche
nyriven pepparrot
grovmalen svartpeppar

Gör så här

Receptet är avsett för 8 portioner eller 15 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1100 KJ / 260 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

Blå congo med gravad lax och brynt limesmör
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blå congo potatispaté
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème fraichesås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparrotsfisk
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravlax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga