Tårtbotten i långpanna

Betyg 3.5 av 5.103 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Tårtbotten i långpanna

Ett härligt recept på klassisk hemgjord tårtbotten i långpanna. Botten gör du av ägg, socker, mjöl, bakpulver och mjölk. Passar perfekt att göra tårtor av till kalas och andra festligheter.

Tårtbotten i långpanna

Ingredienser

1 tårtbotten
6 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Kan man göra denna dagen innan eller blir den torr då? Hur ska den i så fall förvaras? Hur många personer är denna till?

    Camilla

    Hej Camilla! Det går bra att göra den dagen innan. Låt den svalna helt och plasta hela formen med plastfilm och låt den stå framme. Den räcker till ca 20 bitar, då blir bitarna ca 8x8cm. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Skulle man kunna göra den sockerfri? Med sockerersättning Lillian

    Lillian

    Hej Lillian! Det är inget vi har provat. Om du provar får du gärna berätta hur det gick. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Hej! Har gjort den här tårtbotten många gånger och alltid lyckats. Men det gäller att ha rumstempererade ägg, alltså inte från kylskåpet och att vispa ägg och socker länge..... Då blir det så bra :). Helena

    Helena

  • Jag klarade inte av att dela men halverade receptet och gjorde fler. Blev mkt bättre för mig 🙂.

    Liselott

  • Kan man göra denna glutenfri? Hur mycket mjölmix skulle det isf behövas och behöver man ändra något annat?

    Annie

  • Blir det tillräckligt hög för att dela till 3 bottnar? MVH Åsa

    Åsa

    Hej Åsa! Det går nog men blir nog ganska svårt eftersom den är så stor. Vi delade den i två bottnar och det blev enkelt och blev bra! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hur många personer är denna tårtbotten för? Mvh Anna

    Anna

    Hej Anna! ca 20 bitar, då blir bitarna ca 8x8cm.Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Hej! Kan man använda soya/havre/mandel mjölk istället för vanlig mjölk? Mvh Sandra

    Sandra

    Hej Sandra! Det går fint det! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Underbart luftig och god tårtbotten. Lossade hur enkelt som helst från bakplåtspappret. Gjorde en stor Princesstårta i rektangulär form. Hade i lite vaniljsocker , för övrigt inga ändringar.

    Grania

  • Ändrade lite i receptet... tog 6 små ägg, drygt 3 dl socker men la till 2 mask vaniljsocker och 0,5 dl potatismjöl. Blev superbra!

    Eva

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela tårtbotten.
Energi11585 KJ / 2769 kCal
Fett10 g
Salt5 g
Kolhydrater527 g
Protein65 g

Testa liknande recept

  • Marängtårta i långpanna
    Betyg 4.3 av 5.162 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängtårta med citronsmak
    Betyg 3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelkaka i långpanna
    Betyg 4 av 5.246 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sjörövartårta
    Betyg 3.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Silviakaka
    Betyg 4.3 av 5.1657 personer har röstat
    Receptet har 154 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad