Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nutellatårta

Baka en festlig och magiskt god tårta med Nutella, med smak av hasselnöt och kakao. Bred ljuvlig nutellafyllning på sex lager av hembakade tårtbottnar. Avsluta med att spritsa fyllning runt den översta botten för extra effekt. Njut sedan av denna gudomliga tårta som kommer få både stora och små gäster på fall.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tårtbottnar: Kom ihåg att ta fram smöret så att det blir mjukt och är då lättare att arbeta med.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Smörj 2 formar (för 1 tårta) med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och mjöla formarna med vetemjöl.
  4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. 
  5. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt mjölken och rör till en slät smet.
  6. Fördela smeten i formarna. 
  7. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakorna är torra när man känner med en provsticka, ca 1 timme.
  8. Låt kakorna stå i formen på galler ca 5 minuter innan kanten på formen lossas. Låt kallna.
  9. Fyllning: Rör smör, färskost och siktat florsocker till en slät smet gärna i en bakmaskin eller matberedare. Vänd ner nutellan och rör till en slät kräm. Låt den stå i kylskåp ca 2 timmar.
  10. Dela varje tårtbotten i 3 bottnar. Lägg en botten på ett serveringsfat. Bred på en del av krämen, lägg på nästa botten, bred på kräm och gör likadant med resten av bottnarna. Spritsa toppar av krämen på tårtan.
  11. Låt tårtan stå kallt några timmar före servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 20 bitar.

Tips

Bottnarna går bra att baka en i taget om man inte har 2 formar, kom då ihåg att göra halva satsen smet. Bottnarna går bra att frysa. Lägg gärna ihop tårtan dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

Portioner: ca 20 bitar
Bottnar (2 st)
  • 9 dl vetemjöl (9 dl motsvarar 540 g)
  • 1 1/2 dl kakao (1 1/2 dl motsvarar ca 60 g)
  • 1 msk bakpulver
  • 300 g rumstempererat smör
  • 6 dl strösocker (6 dl motsvarar 540 g)
  • 2 msk vaniljsocker
  • 6 ägg
  • 4 1/2 dl mjölk
Fyllning
  • 200 g rumstempererat smör
  • 400 g naturell färskost
  • 8 dl florsocker (8 dl motsvarar 480 g)
  • 8 dl nutella (8 dl motsvarar ca 800 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3354 kJ / 802 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer