Tårtbotten (havredryck)

15
0
Tårtbotten (havredryck)

Enkelt recept på tårtbotten att forma roliga tårtor av - gör en båt, ett tåg eller en orm. Du gör botten av bland annat margarin, ägg, socker och havredryck. Perfekt till kalas!

Skriv ut
Tårtbotten (havredryck)

Ingredienser

8 bitar
50 g
mjölkfritt margarin
3
ägg
2 dl
socker eller råsocker
2 tsk
bakpulver
2 dl
vetemjöl
1 dl
havredryck

Gör så här

Tips

Gör fina fantasitårtor!

Gör en båt
Skär till ett båtskrov med hytt och gör en reling av överblivna kakbitar. Gröp ur för ett lastrum. Spackla båten med chokladkräm. Garnera med godis. Pudra över florsocker och kyl tårtan ett par timmar.
Vid serveringen: fyll på med glass i lastrummet. Strö över strössel och din glassbåt är klar att äntra!

Gör ett tåg
För att tillverka ett tåg kan man baka smeten i rektangulära sockerkaksformar och sedan skära till ett lok med vagnar. Använd chokladkräm och vaniljkräm för att få en jämn yta och neutral färg. Dekorera med florsocker, godis och bär. Kyl tårtan ett par timmar, sedan är det dags för avfärd!

Gör en orm
Gör en tredubbel sats av rulltårtssmeten och grädda i 2 st 22-24 cm diameters formar. Stansa ut ett hål i mitten. Dela återstående cirkel på mitten (så att det blir som bokstaven C två gånger). Förskjut bitarna och du har början på ormen. Gör likadant med de återstående bitarna. Dela sedan på längden och fyll med sylt eller kräm. Dekorera med kräm och glasyr, strössel, frukt och bär. Kyl tårtan ett par timmar innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Testa liknande recept