Sommartårta martinique | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sommartårta martinique

Fräsch och fluffig tårta med mousse och en härlig syrlighet från exotiska frukter. Denna sommartårta martinique smakar ljuvligt och ser underbar ut med garnering av olika frukter och bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner i äggpöset.
  3. Häll smeten i en lätt smord och bröad form, ca 1 1/2 liter (för 8 bitar). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Låt kakan stå någon minut innan den stjälps upp på galler och får svalna. Diska formen.
  5. Fyllning: Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 5 minuter.
  6. Dela äggen. Vispa äggulorna pösigt med sockret, gärna med elvisp. Tillsätt juice och matlagningsyoghurt. Vispa äggvitorna till ett
    riktigt fast skum.
  7. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull eller i mikrovågsugn på full effekt (max 800 W), ca 10 sekunder. Häll gelatinet i äggpöset. Vänd ner äggvitorna.
  8. Lägg bottnen i formen och bre över moussen. Ställ tårtan kallt i ca 2 timmar.
  9. Garnera med frukt och bär före serveringen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 ägg
  • 0,8 dl socker
  • 0,8 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl konc exotisk juice
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Garnering
  • 3 passionsfrukter, exotiska frukter eller bär
Lägg till i inköpslistan