Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tårtbotten

Ett härligt recept på klassisk hemgjord tårtbotten. Botten gör du av ägg, socker, mjöl, bakpulver och mjölk. Passar perfekt att göra tårtor av till kalas och andra festligheter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 tårtbotten portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken.
  4. Bred ut smeten på bakplåtspapperet.
  5. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
  6. Låt tårtbotten kallna på ett galler.

Tårtgarnering

  1. Varva bottnarna med vaniljkräm, skivad banan och blåbärssylt.
  2. Garnera tårtan med smulad digestive (som sand) och blåbär som hav, gör lite olika marsipanfigurer och pynta tårtan med t ex palmer och båtar.

Ingredienser

Portioner: 1 tårtbotten
  • 6 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?