Tårtbotten i långpanna
Ett härligt recept på klassisk hemgjord tårtbotten i långpanna. Botten gör du av ägg, socker, mjöl, bakpulver och mjölk. Passar perfekt att göra tårtor av till kalas och andra festligheter.
Ingredienser
1 tårtbotten
6 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl mjölk
För alla
Kontrollera noga innehållet i garnieringen och fyllningen till tårtan.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.Näringsvärdet är beräknat på hela tårtbotten.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.Näringsvärdet är beräknat på hela tårtbotten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi11585 KJ / 2769 kCal
Fett10 g
Salt5 g
Kolhydrater527 g
Protein65 g
Kommentarer
Länkat hit, till receptet från "Midsommartårta med röda bär" där en tårtbotten krävs för att baka den. Men kanske inte detta recept är det bästa i och med att det ser ut att va en större tårtbotten (med 6 stycken ägg och att den bakas i långpanna). Då tar jag hellre "Världens bästa tårtbotten", (samma recept som också finns i den 30 år gamla Vår kokbok med skillnaden där, är att gräddningstid är 40 minuter). Känns bra, tycker jag, att satsa på säkra kort när man ska baka för att bjuda på.
Maria
2022-08-15Funkade inte alls. Efter 20 minuter var tårtan fortfarande smetig i mitten och alldeles för platt.
Urban
2022-07-23Jättegod och saftig botten. Hade den inplastad i kylen över natten och då var den helt perfekt när jag byggde tårtan nästa dag.
Lisa
2021-08-23