Remouladesås

174
11
Remouladesås

Alla sorters stekt fisk smakar extra gott med remouladsås till. Här är en remouladsås i en något moderniserad variant.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Remouladesås

Ingredienser

4 portioner
2 dl
crème fraiche
2 msk
(rågade) majonnäs
3 - 4 msk
bostongurka eller hackad ättiksgurka
2 msk
kapris
3 msk
hackad persilja
1 tsk
dragon
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Remouladesås är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut creme fraichen till växtbaserad fraiche. Detta leder till en 90 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Klassisk remoulade: Blandas på samma sätt men med enbart majonnäs (4 dl). Danskarna smaksätter den ofta med curry innan såsen blandas. Jättegott både till stekt spätta och tillsammans med stekt lök på ett smörrebröd med rostbiff.

Vad tyckte du om receptet?

174

Kommentarer

Taru

2021-01-06

En god remouladsås.

Ola

2020-11-22

Den här var på gränsen till äcklig . Skolkök, inte dansk krog.

Britt-marie

2020-10-01

Kanongott, gjorde precis efter receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 938 KJ / 224 kCal
Fett 23 g
Salt 1.49 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept