Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Remouladesås

Alla sorters stekt fisk smakar extra gott med remouladsås till. Här är en remouladsås i en något moderniserad variant.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop såsen och smaksätt försiktigt med salt och peppar.
  2. Låt såsen mogna någon timme innan den serveras.

För alla

Remouladesås är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut creme fraichen till växtbaserad fraiche. Detta leder till en 90 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Tips

Klassisk remoulade: Blandas på samma sätt men med enbart majonnäs (4 dl). Danskarna smaksätter den ofta med curry innan såsen blandas. Jättegott både till stekt spätta och tillsammans med stekt lök på ett smörrebröd med rostbiff.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk (rågade) majonnäs
  • 4 msk bostongurka eller hackad ättiksgurka
  • 2 msk kapris
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk dragon
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 938 kJ / 224 kCal