Laxtartar på sked
Förbered en välsmakande tugga! Den här laxtartaren får smak av bland annat rödlök, cornichoner och kapris. Servera den på fina teskedar för en lyxig känsla.
Ingredienser
8 bufféportioner
300 g skinnfri laxfilé
1/2 rödlök
10 cornichons
2 msk kapris
1/2 kruka gräslök
1 citron
1 msk dijonsenap
2 msk majonnäs
salt
svartpeppar
1/2 ask smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi321 KJ / 77 kCal
Fett5 g
Salt0.4 g
Kolhydrater1 g
Protein7 g
Kommentarer
Hej! Visst ska den vara rå-kocken hälsar och säger att det blir kanongott! Och Linda har rätt och vi följer bara livsmedelsverkets normer.
Redaktionen
2015-01-08Rekommendationen från livsmedelsverket att frysa lax innan att den ska ätas rå eller gravas togs bort 2012: http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Rad-att-frysa-odlad-lax-fore-gravning-tas-bort/
Linda
2014-12-30Vad jag vet så ska lax som serveras rå alltid varit fryst. Och det står inget om det här. Konstigt?
Gunilla
2014-12-29