Laxtartar på sked

Betyg 2.6 av 5.
55 personer har röstat
5
Laxtartar på sked

Förbered en välsmakande tugga! Den här laxtartaren får smak av bland annat rödlök, cornichoner och kapris. Servera den på fina teskedar för en lyxig känsla.

Laxtartar på sked

Ingredienser

8 bufféportioner
300 g skinnfri laxfilé
1/2 rödlök
10 cornichons
2 msk kapris
1/2 kruka gräslök
1 citron
1 msk dijonsenap
2 msk majonnäs
salt
svartpeppar
1/2 ask smörgåskrasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Visst ska den vara rå-kocken hälsar och säger att det blir kanongott! Och Linda har rätt och vi följer bara livsmedelsverkets normer.

Redaktionen

2015-01-08

Rekommendationen från livsmedelsverket att frysa lax innan att den ska ätas rå eller gravas togs bort 2012: http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Rad-att-frysa-odlad-lax-fore-gravning-tas-bort/

Linda

2014-12-30

Vad jag vet så ska lax som serveras rå alltid varit fryst. Och det står inget om det här. Konstigt?

Gunilla

2014-12-29

Näringsvärde per bufféportion

Energi321 KJ / 77 kCal
Fett5 g
Salt0.4 g
Kolhydrater1 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Sandwich med äggkräm, gurka och krasse
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatissallad med rabarber och kapris
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tartarsås
Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxtartar
Betyg 3.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sill med senapskräm och krasse
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Lax med kaprisdressing och pasta
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga