Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Laxtartar på sked

Förbered en välsmakande tugga! Den här laxtartaren får smak av bland annat rödlök, cornichoner och kapris. Servera den på fina teskedar för en lyxig känsla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i mycket små bitar (ta gärna bort det gråa köttet närmast skinnet).
  2. Skala löken, finhacka den, cornichonerna och kaprisen. Hacka gräslöken fint.
  3. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Blanda laxen med lök, cornichoner, kapris, gräslök, senap och majonnäs. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
  5. Forma små ägg i skedar och klipp över krassen och strö över citronskalet, servera.

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein och laktos
Gör äggfri: byt majonnäsen till en äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 300 g skinnfri laxfilé
  • 1/2 rödlök
  • 10 cornichons
  • 2 msk kapris
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 ask smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 321 kJ / 77 kCal