Laxtartar på sked

Betyg 2.6 av 5.
55 personer har röstat
5
Laxtartar på sked

Förbered en välsmakande tugga! Den här laxtartaren får smak av bland annat rödlök, cornichoner och kapris. Servera den på fina teskedar för en lyxig känsla.

Laxtartar på sked

Ingredienser

8 bufféportioner
300 g  skinnfri laxfilé
1/2   rödlök
10   cornichons
2 msk  kapris
1/2   kruka gräslök
1   citron
1 msk  dijonsenap
2 msk  majonnäs
salt och svartpeppar
1/2   ask smörgåskrasse

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein och laktos
Gör äggfri: byt majonnäsen till en äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
55 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Visst ska den vara rå-kocken hälsar och säger att det blir kanongott! Och Linda har rätt och vi följer bara livsmedelsverkets normer.

Redaktionen

2015-01-08

Rekommendationen från livsmedelsverket att frysa lax innan att den ska ätas rå eller gravas togs bort 2012: http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Rad-att-frysa-odlad-lax-fore-gravning-tas-bort/

Linda

2014-12-30

Vad jag vet så ska lax som serveras rå alltid varit fryst. Och det står inget om det här. Konstigt?

Gunilla

2014-12-29

Näringsvärde per portion

Energi321 KJ / 77 kCal
Fett5 g
Salt0.4 g
Kolhydrater1 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Sandwich med äggkräm, gurka och krasse
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxtartar
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatissallad med rabarber och kapris
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tartarsås
Betyg 4.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toscakorgar med apelsinsmak fyllda med glass
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga