Klassisk potatissallad
Klassisk potatissallad med gräddfil, rödlök och krispiga cornichoner skivade på längden. Vad slår väl det en sommardag? Extra gott blir det om du skär ett rejält knippe med dill och vänder ner i salladen.
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg potatis (gärna färskpotatis)
10 cornichons
1 rödlök
1 kruka persilja
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Skär rikligt med dill och vänd ner i salladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2053 KJ / 492 kCal
Fett29 g
Salt1.61 g
Kolhydrater48 g
Protein8 g
Kommentarer