Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Klassisk potatissallad

Klassisk potatissallad med gräddfil, rödlök och krispiga cornichoner skivade på längden. Vad slår väl det en sommardag? Extra gott blir det om du skär ett rejält knippe med dill och vänder ner i salladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala eller borsta och skölj potatisen och koka den. Låt svalna och skär den i bitar.
  2. Skiva cornichonerna. Skala och hacka löken. Hacka persiljan.
  3. Blanda gräddfilen med majonnäs och senap. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Vänd ner potatis, cornichoner, lök och persilja i såsen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Skär rikligt med dill och vänd ner i salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg potatis (gärna färskpotatis)
  • 10 cornichons
  • 1 rödlök
  • 1 kruka persilja
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2053 kJ / 492 kCal