Spättarullar med pepparrot och rödbetor

2
1
Spättarullar med pepparrot och rödbetor

Vacker och överraskande fiskrätt! Spättafiléerna rullas med fräst purjolök och pepparrot. Låt sedan fisken sjuda på en bädd av rödbetsriv med buljong och grädde. Den mjuka spättan blir fantastiskt god tillsammans med ris och en grönsallad.

Spättarullar med pepparrot och rödbetor

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
1 msk smör eller margarin
3 msk färskriven pepparrot
600 g spättafiléer
1 tsk salt
4 färska rödbetor
2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
basilikablad till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Jens

2021-10-15

Den relativt långa förberedelsetiden till trots blev det inget speciellt. Det ser fint ut på tallriken men var ganska smaklöst trots mer kryddor.