Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spättarullar med pepparrot och rödbetor

Vacker och överraskande fiskrätt! Spättafiléerna rullas med fräst purjolök och pepparrot. Låt sedan fisken sjuda på en bädd av rödbetsriv med buljong och grädde. Den mjuka spättan blir fantastiskt god tillsammans med ris och en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon i matfettet i en stekpanna. Låt svalna och tillsätt pepparroten.
  2. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda eller dyl. Strö över salt. Fördela purjofräset över och rulla ihop.
  3. Skala och grovriv rödbetorna, gärna på matberedarens rivskiva. Lägg rödbetsrivet i en traktörpanna. Häll över buljong och grädde. Tillsätt salt och peppar. Låt koka upp.
  4. Lägg i spättarullarna och sjud 5-7 min under lock. Garnera med basilikablad.
  5. Servera ris eller potatis till fisken samt en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 600 g spättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 4 färska rödbetor
  • 2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • basilikablad till garnering
Lägg till i inköpslistan