Franska matmuffins

11
3
Franska matmuffins

Servera annorlunda, matiga muffins istället för bröd till middagen. För detta recept på franska matmuffins behöver du bland annat ost, sardeller, oliver, timjan, kajennpeppar, vitlök, ägg och gräddfil. Underbart gott!

Franska matmuffins

Ingredienser

4 portioner
200 g riven ost
1 burk sardellfiléer (à 55 g)
1 gul lök
1 burk grillad paprika (à 290 g)
1 - 1 1/2 dl svarta oliver
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 msk olivolja
färsk timjan

Mufffinssmet

2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsgryn (polenta)
1 msk socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 tsk torkad hackad vitlök
2 tsk torkad timjan eller rosmarin
1/2 tsk salt
50 g rumstempererat smör eller margarin
1 ägg
2 dl gräddfil
1/2 dl vatten

Gör så här

Tips

Sommarlat?
Använd färdig scones-/pizzamix och tillsätt kryddorna i receptet.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Jeanette

2017-02-27

Idén verkade jättebra men själva muffinsen smakade inte alls gott. Tyvärr. Ska prova med en annan muffins smet.

Angela

2007-08-22

Jag behövde en matigare brödvariant till en grönsakssoppa och lagade muffinsen enligt principen "man tager vad man haver" när det gäller fyllningen, men höll mig ganska nära receptet på muffinssmeten. Det blev jättegott! Dottern var stormförtjust. Jag var lite försiktig med kajennpepparen, men jag hade gott kunnat ha i hela mängden. Nästa gång ska jag prova att dra ner lite på sockret, dock. Rekommederas!

Angela

2007-08-22

Jag behövde en matigare brödvariant till en grönsakssoppa och lagade muffinsen enligt principen "man tager vad man haver" när det gäller fyllningen (gröna oliver och körsbärstomater, lite ost), men höll mig ganska nära receptet på muffinssmeten. Det blev jättegott! Dottern var stormförtjust. Jag var lite försiktig med kajennpepparen, men jag hade gott kunnat ha i hela mängden. Nästa gång ska jag prova att dra ner lite på sockret, dock. Rekommenderas!