Franska matmuffins

Servera annorlunda, matiga muffins istället för bröd till middagen. För detta recept på franska matmuffins behöver du bland annat ost, sardeller, oliver, timjan, kajennpeppar, vitlök, ägg och gräddfil. Underbart gott!

Ingredienser
4 portioner
200 g riven ost
1 burk sardellfiléer (à 55 g)
1 gul lök
1 burk grillad paprika (à 290 g)
1 - 1 1/2 dl svarta oliver
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 msk olivolja
färsk timjan
Mufffinssmet
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsgryn (polenta)
1 msk socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 tsk torkad hackad vitlök
2 tsk torkad timjan eller rosmarin
1/2 tsk salt
50 g rumstempererat smör eller margarin
1 ägg
2 dl gräddfil
1/2 dl vatten
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stGräddade i 200°, 20 min men muffinsen brände i botten. Hade både plåt och pappersform. De smular isär. Smakar ok där det inte är bränt men trist att det inte blev mjuk fyllning, torrt liksom.
Ida
Verkligen kanongoda! Både muffinsen och det som är i, så bra kombo och fransk touche.Jag fick inte tag på polenta så jag tog grahamsgryn, och majsmjöl ist f vetemjöl. Blev riktigt bra! Tack!!
Petra
Idén verkade jättebra men själva muffinsen smakade inte alls gott. Tyvärr. Ska prova med en annan muffins smet.
Jeanette
Jag behövde en matigare brödvariant till en grönsakssoppa och lagade muffinsen enligt principen "man tager vad man haver" när det gäller fyllningen (gröna oliver och körsbärstomater, lite ost), men höll mig ganska nära receptet på muffinssmeten. Det blev jättegott! Dottern var stormförtjust. Jag var lite försiktig med kajennpepparen, men jag hade gott kunnat ha i hela mängden. Nästa gång ska jag prova att dra ner lite på sockret, dock. Rekommenderas!
Angela
Jag behövde en matigare brödvariant till en grönsakssoppa och lagade muffinsen enligt principen "man tager vad man haver" när det gäller fyllningen, men höll mig ganska nära receptet på muffinssmeten. Det blev jättegott! Dottern var stormförtjust. Jag var lite försiktig med kajennpepparen, men jag hade gott kunnat ha i hela mängden. Nästa gång ska jag prova att dra ner lite på sockret, dock. Rekommederas!
Angela