Franska matmuffins

Servera annorlunda, matiga muffins istället för bröd till middagen. För detta recept på franska matmuffins behöver du bland annat ost, sardeller, oliver, timjan, kajennpeppar, vitlök, ägg och gräddfil. Underbart gott!

Ingredienser
4 portioner
200 g riven ost
1 burk sardellfiléer (à 55 g)
1 gul lök
1 burk grillad paprika (à 290 g)
1 - 1 1/2 dl svarta oliver
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 msk olivolja
färsk timjan
Mufffinssmet
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsgryn (polenta)
1 msk socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 tsk torkad hackad vitlök
2 tsk torkad timjan eller rosmarin
1/2 tsk salt
50 g rumstempererat smör eller margarin
1 ägg
2 dl gräddfil
1/2 dl vatten
Gör så här
Tips
Sommarlat?
Använd färdig scones-/pizzamix och tillsätt kryddorna i receptet.
Använd färdig scones-/pizzamix och tillsätt kryddorna i receptet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Verkligen kanongoda! Både muffinsen och det som är i, så bra kombo och fransk touche.Jag fick inte tag på polenta så jag tog grahamsgryn, och majsmjöl ist f vetemjöl. Blev riktigt bra! Tack!!
Petra
2023-07-17Idén verkade jättebra men själva muffinsen smakade inte alls gott. Tyvärr. Ska prova med en annan muffins smet.
Jeanette
2017-02-27Jag behövde en matigare brödvariant till en grönsakssoppa och lagade muffinsen enligt principen "man tager vad man haver" när det gäller fyllningen, men höll mig ganska nära receptet på muffinssmeten. Det blev jättegott! Dottern var stormförtjust. Jag var lite försiktig med kajennpepparen, men jag hade gott kunnat ha i hela mängden. Nästa gång ska jag prova att dra ner lite på sockret, dock. Rekommederas!
Angela
2007-08-22