Franska matmuffins
Servera annorlunda, matiga muffins istället för bröd till middagen. För detta recept på franska matmuffins behöver du bland annat ost, sardeller, oliver, timjan, kajennpeppar, vitlök, ägg och gräddfil. Underbart gott!
Ingredienser
4 portioner
200 g riven ost
1 burk sardellfiléer (à 55 g)
1 gul lök
1 burk grillad paprika (à 290 g)
1 - 1 1/2 dl svarta oliver
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 msk olivolja
färsk timjan
Mufffinssmet
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsgryn (polenta)
1 msk socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 tsk torkad hackad vitlök
2 tsk torkad timjan eller rosmarin
1/2 tsk salt
50 g rumstempererat smör eller margarin
1 ägg
2 dl gräddfil
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gräddade i 200°, 20 min men muffinsen brände i botten. Hade både plåt och pappersform. De smular isär. Smakar ok där det inte är bränt men trist att det inte blev mjuk fyllning, torrt liksom.
Ida
2024-05-26Verkligen kanongoda! Både muffinsen och det som är i, så bra kombo och fransk touche.Jag fick inte tag på polenta så jag tog grahamsgryn, och majsmjöl ist f vetemjöl. Blev riktigt bra! Tack!!
Petra
2023-07-17Idén verkade jättebra men själva muffinsen smakade inte alls gott. Tyvärr. Ska prova med en annan muffins smet.
Jeanette
2017-02-27