Franska matmuffins

Betyg 2.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Franska matmuffins

Servera annorlunda, matiga muffins istället för bröd till middagen. För detta recept på franska matmuffins behöver du bland annat ost, sardeller, oliver, timjan, kajennpeppar, vitlök, ägg och gräddfil. Underbart gott!

Franska matmuffins

Ingredienser

4 portioner
200 g riven ost
1 burk sardellfiléer (à 55 g)
1 gul lök
1 burk grillad paprika (à 290 g)
1 - 1 1/2 dl svarta oliver
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 msk olivolja
färsk timjan

Mufffinssmet

2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsgryn (polenta)
1 msk socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 tsk torkad hackad vitlök
2 tsk torkad timjan eller rosmarin
1/2 tsk salt
50 g rumstempererat smör eller margarin
1 ägg
2 dl gräddfil
1/2 dl vatten

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Gräddade i 200°, 20 min men muffinsen brände i botten. Hade både plåt och pappersform. De smular isär. Smakar ok där det inte är bränt men trist att det inte blev mjuk fyllning, torrt liksom.

    Ida

  • Verkligen kanongoda! Både muffinsen och det som är i, så bra kombo och fransk touche.Jag fick inte tag på polenta så jag tog grahamsgryn, och majsmjöl ist f vetemjöl. Blev riktigt bra! Tack!!

    Petra

  • Idén verkade jättebra men själva muffinsen smakade inte alls gott. Tyvärr. Ska prova med en annan muffins smet.

    Jeanette

  • Jag behövde en matigare brödvariant till en grönsakssoppa och lagade muffinsen enligt principen "man tager vad man haver" när det gäller fyllningen (gröna oliver och körsbärstomater, lite ost), men höll mig ganska nära receptet på muffinssmeten. Det blev jättegott! Dottern var stormförtjust. Jag var lite försiktig med kajennpepparen, men jag hade gott kunnat ha i hela mängden. Nästa gång ska jag prova att dra ner lite på sockret, dock. Rekommenderas!

    Angela

  • Jag behövde en matigare brödvariant till en grönsakssoppa och lagade muffinsen enligt principen "man tager vad man haver" när det gäller fyllningen, men höll mig ganska nära receptet på muffinssmeten. Det blev jättegott! Dottern var stormförtjust. Jag var lite försiktig med kajennpepparen, men jag hade gott kunnat ha i hela mängden. Nästa gång ska jag prova att dra ner lite på sockret, dock. Rekommederas!

    Angela

Testa liknande recept

  • Tapenadspätta på plommontomathalvor
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pissaladiere
    Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizzapaj
    Betyg 1.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sallad Nicoise med ugnsbakad lax
    Betyg 3.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad