Franska matmuffins | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Franska matmuffins

Servera annorlunda, matiga muffins istället för bröd till middagen. För detta recept på franska matmuffins behöver du bland annat ost, sardeller, oliver, timjan, kajennpeppar, vitlök, ägg och gräddfil. Underbart gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Muffinssmet: Blanda mjöl, majsgryn, socker, bakpulver, kajennpeppar, vitlök, timjan, salt och matfett i en bunke eller matberedare.
  2. Tillsätt ägg, gräddfil och vatten och arbeta snabbt ihop till en smet.
  3. Fyll stora pappersformar till hälften med muffinssmet. Strö över lite ost.
  4. Dela sardellerna, skala löken och strimla löken och paprikan. Tryck ner 2 oliver och 2 tomater i varje form ordentligt.
  5. Lägg på sardeller samt generöst med paprika och lök. Ringla över lite olivolja. Strö över resterande ost och lägg eventuellt på en timjankvist. Formarna ska vara välfyllda, gärna upp till kanten.
  6. Grädda mitt i ugnen i 200 °C, ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Garnera gärna med färsk timjan.

Tips

Sommarlat?
Använd färdig scones-/pizzamix och tillsätt kryddorna i receptet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g riven ost
  • 1 burk sardellfiléer (à 55 g)
  • 1 gul lök
  • 1 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 1 1/2 dl svarta oliver
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 msk olivolja
  • ev färsk timjan
Mufffinssmet
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl majsgryn (polenta)
  • 1 msk socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1/2 tsk torkad hackad vitlök
  • 2 tsk torkad timjan eller rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g rumstempererat smör eller margarin
  • 1 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan