Pissaladiere

Betyg 4.3 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pissaladiere

Pissaladière är en klassisk sydfransk pizza på frasig smördeg som toppas med vitlök, rödlök och salta sardeller. Kanske känner du igen maträtten från den franska rivieran? Smördegspizzan är perfekt att avnjuta i små bitar som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Pissaladiere

Ingredienser

ca 20 bitar
600 g rödlök
3 vitlöksklyftor
10 sardellfiléer i olja
3 msk olivolja
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
1/2 tsk flingsalt
1 krm peppar
ev timjankvistar till garnering

Gör så här

00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.22 personer har röstat

Kommentarer

Gott

Maria

2025-01-27

Kanongott! Jag steker löken längre tid och sockrar lite för att ta fram smaken.

Anette

2021-07-24

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi360 KJ / 86 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Pizzapaj
Betyg 1.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tapenadspätta på plommontomathalvor
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tortillapizza med crème fraiche och kronärtskocka
Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Minipizza bianca med sardeller, kapris och tryffelsalami
Betyg 2.7 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Smördegspizzor med tomat och sardell
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Franska matmuffins
Betyg 2.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad