Pissaladiere

Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
1
Pissaladiere

Pissaladière är en klassisk sydfransk pizza på frasig smördeg som toppas med vitlök, rödlök och salta sardeller. Kanske känner du igen maträtten från den franska rivieran? Smördegspizzan är perfekt att avnjuta i små bitar som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Pissaladiere

Ingredienser

ca 20 bitar
600 g  rödlök
3   vitlöksklyftor
10   sardellfiléer i olja
3 msk  olivolja
1   rulle kyld smördeg (à 250 g)
1/2 tsk  flingsalt
1 krm  peppar
ev timjankvistar till garnering

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Kanongott! Jag steker löken längre tid och sockrar lite för att ta fram smaken.

Anette

2021-07-24

Näringsvärde per portion

Energi360 KJ / 86 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Pizzapaj
Betyg 1.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegspizza med chèvre och färska fikon
Betyg 3.7 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegspizza med getost och rårivna betor
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tarte tatin
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vol-au-vent
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök
Betyg 3.7 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga