Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pissaladiere

En favorit från franska rivieran. Söt lök och salta sardeller är det perfekta giftermålet tillsammans med frasig smördeg. Njut i små bitar med en iskall öl eller ett svalt glas rosé.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva rödlök och vitlöksklyftor. Grovhacka sardellfiléer.
  3. Bryn lök och vitlök mjukt och glansigt i olivolja ca 5 minuter i en stekpanna.
  4. Rulla ut smördeg med pappret den ligger rullad i på en plåt. Vik upp en cm-bred kant runt om hela. Nagga resten av degen med en gaffel.
  5. Fördela lökblandning och sardellhack på smördegen. Krydda med flingsalt och peppar. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, tills degen fått lite färg.
  6. Låt svalna lite innan den skärs i bitar. Garnera gärna med timjankvistar.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållsdeklarationen på smördegen.
Gör glutenfri: använd glutenfri färdig smördeg.

Ingredienser

Portioner: ca 20 bitar
  • 600 g rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 10 sardellfiléer i olja
  • 3 msk olivolja
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm peppar
  • ev timjankvistar till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?