Pissaladiere

Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
1
Pissaladiere

Pissaladière är en klassisk sydfransk pizza på frasig smördeg som toppas med vitlök, rödlök och salta sardeller. Kanske känner du igen maträtten från den franska rivieran? Smördegspizzan är perfekt att avnjuta i små bitar som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Pissaladiere

Ingredienser

ca 20 bitar
600 g rödlök
3 vitlöksklyftor
10 sardellfiléer i olja
3 msk olivolja
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
1/2 tsk flingsalt
1 krm peppar
ev timjankvistar till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Kanongott! Jag steker löken längre tid och sockrar lite för att ta fram smaken.

Anette

2021-07-24

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi360 KJ / 86 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Pizzapaj
Betyg 1.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tarte tatin
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tarte tatin med hasselnötter och citrongrädde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök
Betyg 3.5 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Galette med jordärtskocka och ricotta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga