Pissaladiere

20
1
Pissaladiere

Pissaladière är en klassisk sydfransk pizza på frasig smördeg som toppas med vitlök, rödlök och salta sardeller. Kanske känner du igen maträtten från den franska rivieran? Smördegspizzan är perfekt att avnjuta i små bitar som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Pissaladiere

Ingredienser

ca 20 bitar
600 g rödlök
3 vitlöksklyftor
10 sardellfiléer i olja
3 msk olivolja
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
1/2 tsk flingsalt
1 krm peppar
ev timjankvistar till garnering

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Anette

2021-07-24

Kanongott! Jag steker löken längre tid och sockrar lite för att ta fram smaken.

Näringsvärde per portion

Energi 360 KJ / 86 kCal
Fett 6 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden