Tapenadspätta på plommontomathalvor

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Tapenadspätta på plommontomathalvor

Spätta med tapenade gjord på mixad vitlök, oliver och sardeller läggs på solmogna plommontomathalvor och gräddas i ugnen. Häpnadsväckande gott och vackert att servera.

Tapenadspätta på plommontomathalvor

Ingredienser

4 portioner
8 stora, färska eller djupfrysta spättafiléer (8 st motsvarar ca 600 g)
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 dl svarta oliver utan kärnor
2 sardellfiléer från burk
2 msk olivolja
1 - 1 1/2 tsk pressad saft av citron
1 krm mald vitpeppar
1 dl strimlad bladpersilja
8 plommontomater

Gör så här

00:10:00
I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Det skule vara trevligt med lite gi recept från er , denna maträtt är en mycket god början.

Christina

2007-03-19

Äppelkaka

Åsa

2003-09-22

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Pissaladiere
Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kaprisfisk
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spätta madras
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dubbelstekta spättafiléer med sweet chili och ost
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Franska matmuffins
Betyg 2.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spättarullar med pepparrot och rödbetor
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad