Tapenadspätta på plommontomathalvor

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Tapenadspätta på plommontomathalvor

Spätta med tapenade gjord på mixad vitlök, oliver och sardeller läggs på solmogna plommontomathalvor och gräddas i ugnen. Häpnadsväckande gott och vackert att servera.

Tapenadspätta på plommontomathalvor

Ingredienser

4 portioner
8 stora, färska eller djupfrysta spättafiléer (8 st motsvarar ca 600 g)
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 dl svarta oliver utan kärnor
2 sardellfiléer från burk
2 msk olivolja
1 - 1 1/2 tsk pressad saft av citron
1 krm mald vitpeppar
1 dl strimlad bladpersilja
8 plommontomater

Gör så här

00:10:00
I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det skule vara trevligt med lite gi recept från er , denna maträtt är en mycket god början.

    Christina

  • Äppelkaka

    Åsa

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

  • Pissaladiere
    Betyg 4.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kaprisfisk
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spätta madras
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Franska matmuffins
    Betyg 2.4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekta spättafiléer med gurksallad
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad