Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tapenadesnittar

Du snor snabbt ihop kvällens tilltugg genom att göra spännande tapenadesnittar. Ansjovis, tonfisk, kapris och vitlök mixas ihop och placeras på rostat surdegsbröd tillsammans med sallad och mumsig getost.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ansjovisfiléer, tonfisk, kapris och vitlök i en mixer. Mixa och späd med olivolja. Smaka av med svartpeppar, citronjuice och hackad persilja.
  2. Grilla surdegsbröden snabbt i het grillpanna. Dela på längden.
  3. Lägg på en skiva fransk getost. Toppa med sallad och en klick tapenade.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 40 g avrunna ansjovisfiléer (40 g motsvarar 1/2 burk)
  • 100 g tonfisk (100 g motsvarar 1 burk)
  • 1/2 dl kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • svartpeppar
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 6 tunna skivor surdegsbröd
  • fransk getost
  • sallad
  • tapenad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?