Kyckling i sötsur sås

Betyg 2.8 av 5.
20 personer har röstat
5
Kyckling i sötsur sås

Detta recept på kyckling i sötsur sås har många ingredienser men tar inte så lång tid att laga. Strimlad kyckling, sockerärtor, ananas och böngroddar - och inte minst den sötsura såsen med exemplariska smaker av det asiatiska köket.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Kyckling i sötsur sås

Ingredienser

4 portioner
400 g risnudlar
3 kycklingfiléer (à ca 120 g)
1 rödlök (à ca 75 g)
1 msk ljus sesamolja eller rapsolja
2 dl vatten
1 tsk syltad, finhackad ingefära alt färsk eller torkad ingefära (1 tsk syltad ingefära motsvarar 1 krm färsk eller torkad)
2 msk tomatpuré
1 1/2 msk socker
1 msk soja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 liten burk ananasringar (à ca 227 g)
1 dl spad från ananasburken
2 tsk arrowrot eller maizena
100 g sockerärtor
100 g färska böngroddar
salt
kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Antingen 1 tsk syltad, finhackad ingefära eller 1 krm färsk eller torkad (ingefära) skulle jag tro att de menar!

Maria

2009-02-24

1 krm färsk eller torkad!! Vadå???

Jan-anders

2009-02-12

tyckte att det var för mkt ingefära i receptet, tog över lite för mkt smak.

Pernilla

2005-11-03

Testa liknande recept

Tantanmen med risnudlar
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kinesisk gryta
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötsur kinagryta
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötsur fläskfilé med ris
Betyg 3.1 av 5.
56 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfilé med grillsås
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga