Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling i sötsur sås

Detta recept på kyckling i sötsur sås har många ingredienser men tar inte så lång tid att laga. Strimlad kyckling, sockerärtor, ananas och böngroddar - och inte minst den sötsura såsen med exemplariska smaker av det asiatiska köket.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och strimla rödlöken. Fräs detta ett par minuter på hög värme i olja.
  2. Vispa samman vatten, ingefära, tomatpuré, socker, soja, vinäger, ananasspadet och arrowrot/maizena.
  3. Slå blandningen över kycklingen under omrörning. Låt puttra under lock i knappt 10 minuter.
  4. Dela ananasringarna i bitar, strimla sockerärterna. Blanda ner sockerärter, ananas och böngroddar. Låt puttra i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  5. Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g risnudlar
  • 3 kycklingfiléer (à ca 120 g)
  • 1 rödlök (à ca 75 g)
  • 1 msk ljus sesamolja eller rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk syltad, finhackad ingefära alt färsk eller torkad ingefära (1 tsk syltad ingefära motsvarar 1 krm färsk eller torkad)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk socker
  • 1 msk soja
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 liten burk ananasringar (à ca 227 g)
  • 1 dl spad från ananasburken
  • 2 tsk arrowrot eller maizena
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g färska böngroddar
  • salt
  • kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info