Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hoisinkyckling med nudlar

Hoisinkyckling med nudlar är ett superenkelt recept där strimlade kycklingfiléer steks tillsammans med vitlök, paprika, sockerärter och smarrig hoisinsås! Kycklingen är mör och saftig, grönsakerna är krispiga och rätten har en fantastiskt fin, mild och god smak! Servera gärna med lite extra sesamfrön.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Dela och kärna ur paprikan, strimla den och sockerärtorna.
  3. Stek kycklingen i oljan så att den får färg. Pressa i vitlöken. Vänd ner paprika, sockerärtor, hoisinsås och vatten. Sjud ca 5 minuter eller tills kycklingen är färdig. Blanda allt med nudlarna.
  4. Rosta sesamfröna i en torr och het panna. Pressa saften ur limen.
  5. Vänd ner frön och limesaft i nudlarna. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med lite extra sesamfrön.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g risnudlar
  • 1 gul paprika
  • 1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
  • ca 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 lime
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3077 kJ / 736 kCal