Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana

Tandooristekt kyckling får en underbar färg och passar utmärkt att ha ris till. Här äter du dessutom kycklingen tillsammans med en len vitlökssmetana, fräscha gula körsbärstomater och härlig mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023

Tandooristekt kyckling med vitlökssmetana

Ingredienser

2 portioner
2 port ris
2 snabbfiléer av kyckling
1/2 msk olja
1 msk tandoorikrydda
1 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
250 g körsbärstomater (gärna gula eller tomatmix)
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det här var supergott o väldigt enkelt, vi bytte ut riset mot risoni.. Tonåringarna älskade rätten..

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2663 KJ / 634 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tandorilax med morotsraita
    Betyg 3.1 av 5.121 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling med girasole och basilika
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad