UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling med girasole och basilika

Girasole, den fyllda pastan som ser ut som en solros, äter du här tillsammans med kyckling och en krämig sås smaksatt med basilika och strimlad paprika. Toppa gärna rätten med några basilikablad och middagen är redo att njutas av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Häll av paprikan (spara oljan) och stek kycklingen i lite av oljan från paprikan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Strimla basilikan. Spara några blad till serveringen.
  5. Häll av pastan i ett durkslag och sätt tillbaka kastrullen på plattan igen.
  6. Koka grädden och basilikan i kastrullen i 3 minuter, krydda med salt och peppar.
  7. Häll tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt tillsammans med paprikan.
  8. Servera pastan med kycklingen toppad med några basilikablad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastan.
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Krydda gärna kycklingen med pressad vitlök och persilja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g strimlad grillad paprika
  • 2 snabbfiléer av kyckling (à 150 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 förp fylld pasta girasole pesto
  • 20 g färsk basilika
  • 2 dl matlagningsgrädde

Näringsvärde
Per portion

Energi 2894 kJ / 691 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept