Kyckling med girasole och basilika
Girasole, den fyllda pastan som ser ut som en solros, äter du här tillsammans med kyckling och en krämig sås smaksatt med basilika och strimlad paprika. Toppa gärna rätten med några basilikablad och middagen är redo att avnjutas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021
Ingredienser
2 portioner
200 g strimlad grillad paprika
olja (från grillad paprika till stekning)
2 snabbfiléer av kyckling (à 150 g)
salt
peppar
1 förp fylld pasta girasole pesto
20 g färsk basilika
2 dl matlagningsgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2894 KJ / 691 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott och enkelt. Följde tipset med vitlök och persilja i kycklingen
Anna
2023-02-05