Tandoorispett

Betyg 1.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Tandoorispett

Fantastiskt recept på kryddiga, indiska tandoorispett. Spetten är vegetariska och du gör dem av bland annat lök, paprika och fänkål. Marinera spetten i en oemotståndlig kryddblandning och tillaga i ugn. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Tandoorispett

Ingredienser

6 portioner
2   gula lökar
2   gröna paprikor
2   röda paprikor
1   fänkål

Marinad

4   vitlöksklyftor
5 cm  ingefära
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 tsk  gurkmeja
4 tsk  malen spiskummin
4 tsk  koriander
1 tsk  malen kanel
4 tsk  paprikapulver
3 dl  naturell yoghurt (3%)
färskpressad juice av 1   citron
2 krm  röd hushållsfärg
2 msk  rapsolja
blötlagda träspett
1 tsk  salt
2 tsk  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

Blomkål, broccoli, rödlök och champinjoner passar också.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Biff med kryddressing
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Yoghurtmarinerade karréspett med gul couscous
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Korvspett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gyllene havsspett
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskebab med vitlök
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga spett med kyckling och karré
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga