Tandoorispett

6
0
Tandoorispett

Fantastiskt recept på kryddiga, indiska tandoorispett. Spetten är vegetariska och du gör dem av bland annat lök, paprika och fänkål. Marinera spetten i en oemotståndlig kryddblandning och tillaga i ugn. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Tandoorispett

Ingredienser

6 portioner
2 gula lökar
2 gröna paprikor
2 röda paprikor
1 fänkål

Marinad

4 vitlöksklyftor
5 cm ingefära
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 tsk gurkmeja
4 tsk malen spiskummin
4 tsk koriander
1 tsk malen kanel
4 tsk paprikapulver
3 dl naturell yoghurt (3%)
färskpressad juice av 1 citron
2 krm röd hushållsfärg
2 msk rapsolja
blötlagda träspett
1 tsk salt
2 tsk svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

Blomkål, broccoli, rödlök och champinjoner passar också.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer