Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tandoorispett

Fantastiskt recept på kryddiga, indiska tandoorispett. Spetten är vegetariska och du gör dem av bland annat lök, paprika och fänkål. Marinera spetten i en oemotståndlig kryddblandning och tillaga i ugn. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Skala och pressa vitlöksklyftorna. Skala och riv ingefäran fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser till marinaden med olja, svartpeppar och salt. 
  2. Skär grönsakerna i grova bitar och marinera i minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på grill, 250°C.
  4. Trä grönsakerna på spetten. Lägg spetten på en ugnsplåt. Torka ej av marinaden.
  5. Ställ in 15-20 minuter i ugnen. Marinaden ska bli glansig, stelna och få svarta fläckar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Tips

Blomkål, broccoli, rödlök och champinjoner passar också.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 gula lökar
  • 2 gröna paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 1 fänkål
Marinad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 cm ingefära
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 tsk gurkmeja
  • 4 tsk malen spiskummin
  • 4 tsk koriander
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 tsk paprikapulver
  • 3 dl naturell yoghurt (3%)
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 2 krm röd hushållsfärg
  • 2 msk rapsolja
  • blötlagda träspett
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare