Kryddiga spett med kyckling och karré
Ett roligare alternativ till den klassiska grillmåltiden. Dessa kryddiga spett med kyckling och karré får en härlig smak från marinaderna - en till varje sort. Servera med jordnötssås till en härlig grönsallad med mynta och böngroddar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g benfri fläskkarré i skivor
500 g kycklingfilé
40 - 50 träspett
Grillmarinad till fläskkarré
1/2 dl japansk soja
1/2 dl olja (t ex rapsolja)
1/2 dl färskpressad limejuice
2 msk råsocker
1 msk finriven ingefära
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 tsk nymalen svartpeppar
Grillmarinad till kycklingfilé
1 dl chilisås (av ketchuptyp)
1/2 dl japansk soja
1 msk färskpressad limejuice
Till servering
1 påse blandad sallad (à 150 g)
1 kruka mynta eller koriander
150 g färska böngroddar
limeklyftor
sötsyrlig hoisin- och jordnötssås (se länk i recepttexten nedan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer