Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad

Betyg 2.6 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad

Mumsiga och vackra kycklingbullar med en jättefräsch sallad och en frisk yoghurtdressing till i detta indiska recept. Tandoorikyckling är ju nästan en svensk klassiker, och serverar du med ris och naanbröd bjuder du på indisk mat när den är som allra bäst.

Tandoorikryddade kycklingfärsbullar med limeyoghurt och krispig sallad

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbullar

1 gul lök
2 msk olja
2 msk ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 krm svartpeppar
2 msk tandoorikrydda
2 msk smör

Limeyoghurt

rivet skal av 1 lime
1 tsk dijonsenap
2 dl grekisk yoghurt
salt
peppar
några droppar limesaft

Sallad

1/2 gurka
2 morötter
150 g rättika
3 salladslökar
1 msk färskpressad limesaft (1 msk motsvarar saft från ca 1 lime)
2 msk sesamolja
1 kruka koriander

Till servering

basmatiris
naanbröd

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Riktigt goda

    Ingela

Testa liknande recept

  • Kycklingbullar tandoori
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krispiga smashed potatoes
    Betyg 4.5 av 5.131 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tandoori-cashews
    Betyg 2.9 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad