Tandooriburgare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tandooriburgare

Sätt en indisk karaktär på dina hemmagjorda hamburgare genom att tillsätta tandoori i färsen. Hamburgarna blir fenomenalt goda och exemplariska med en smarrig potatissallad, rödlök och tomat på sidan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop alla ingredienser till en smidig färs. Låt stå i kylen i 10 minuter.
  2. Forma till burgare. Stek eller grilla i 3-4 minuter på varje sida. Servera med potatissallad, tomat- och rödlöksskivor.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

I näringsberäkningen ingår potatissallad med vinägrettsås och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g bland- eller nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk tandooripasta
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2646 kJ / 631 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden