Färsburgare med marinerad fetaost

37
6
Färsburgare med marinerad fetaost

Populära färsburgare med härliga smaker av fetaost marinerad i olivolja, hackad persilja, pressad vitlök och finrivet citronskal. Serveras på bröd med sallad, tomat, rödlök och en fräsch dressing av crème fraiche och chilisås.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Färsburgare med marinerad fetaost

Ingredienser

4 portioner
1 msk olivolja
3 msk hackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 citron (finrivet skal)
1/2 krm svartpeppar
50 g grovhackad fetaost
300 g lamm- eller nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
1 rödlök
2 tomater
4 msk crème fraiche
1 msk chilisås
8 skivor franskbröd
4 salladsblad per hamburgare

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån, kontrollera brödet, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu, kontrollera brödet, byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: ersätt ägget med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port), kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Lisa

2021-01-29

Jag tog i lite extra med persiljan och på den feta som "blev kvar", gjorde jag exakt samma blandning men hade den som tillbehör till burgaren och chilisåsen bytte jag mot lite tabasco och sambal. Blev SÅ gott :)

Maya

2012-02-08

Ok, den satt bra i magen! Herregud vad hamburgaren blev god!

Miriam

2011-01-23

Super gott. Men jag har aldrig haft i persilja eller citron. tätort lite extra vitlök ibland :)