Färsburgare med marinerad fetaost
Populära färsburgare med härliga smaker av fetaost marinerad i olivolja, hackad persilja, pressad vitlök och finrivet citronskal. Serveras på bröd med sallad, tomat, rödlök och en fräsch dressing av crème fraiche och chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 msk olivolja
3 msk hackad persilja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 citron (finrivet skal)
1/2 krm svartpeppar
50 g grovhackad fetaost
300 g lamm- eller nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
1 rödlök
2 tomater
4 msk crème fraiche
1 msk chilisås
8 skivor franskbröd
4 salladsblad per hamburgare
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lättlagad och smakrik.
Pia
2024-02-11Jag tog i lite extra med persiljan och på den feta som "blev kvar", gjorde jag exakt samma blandning men hade den som tillbehör till burgaren och chilisåsen bytte jag mot lite tabasco och sambal. Blev SÅ gott :)
Lisa
2021-01-29Ok, den satt bra i magen! Herregud vad hamburgaren blev god!
Maya
2012-02-08