Populära färsburgare med härliga smaker av fetaost marinerad i olivolja, hackad persilja, pressad vitlök och finrivet citronskal. Serveras på bröd med sallad, tomat, rödlök och en fräsch dressing av crème fraiche och chilisås.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2010
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån, kontrollera brödet, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu, kontrollera brödet, byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: ersätt ägget med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port), kontrollera brödet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lisa
2021-01-29Jag tog i lite extra med persiljan och på den feta som "blev kvar", gjorde jag exakt samma blandning men hade den som tillbehör till burgaren och chilisåsen bytte jag mot lite tabasco och sambal. Blev SÅ gott :)
Maya
2012-02-08Ok, den satt bra i magen! Herregud vad hamburgaren blev god!
Miriam
2011-01-23Super gott. Men jag har aldrig haft i persilja eller citron. tätort lite extra vitlök ibland :)