Tam mak hoong – papayasallad

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tam mak hoong – papayasallad

Krispig grön papayasallad är vanlig i Laos och är både salt och stark. Papayasalladen kallas tam mak hoong och görs i mortel på strimlad omogen papaya, chili, tomater och fisksås.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Tam mak hoong – papayasallad

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g papaya (gärna omogen)
1/4 gurka
100 g körsbärstomater
2 msk rörsocker
1 msk asiatisk fisksås
1 - 2 finhackade röda chilifrukter
2 skalade vitlöksklyftor
2 msk färskpressad limejuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi499 KJ / 119 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Snabb kimchi
    Betyg 4.4 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Nuoc cham dippsås
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreanska spjäll
    Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vietnamesisk papayasallad
    Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biff med papaya och lime
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tom yam goong
    Betyg 3.9 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad