Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kavringskanapé med rödbetsgravad lax

Den en intensivt rosa laxen blir en klar snackis på bordet. Med kavring, lax och rödbetor i huvudrollen blir det enkelt festligt, lyxigt och väldigt gott! Passar perfekt till exempelvis midsommar. Tänk på att laxen ska ha varit fryst i tre dygn innan den gravas.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv rödbetorna.
  2. Lägg laxsidan på ett stort fat med kant. Gnid in laxens köttsida med salt. Strö över socker.
  3. Sprid ut rödbetan över laxen och klappa in den i laxen.
  4. Droppa brännvinet över laxen.
  5. Täck fatet med plastfolie och lägg gärna några tyngder på. Låt stå i kylen ca 2 dygn.
  6. Skrapa försiktigt bort rödbetorna Skär laxen i så tunna skivor som möjligt.
  7. Kantskär brödet och dela varje skiva. Bred på färskosten. Forma laxen till rosor. Lägg laxen på brödet, finriv lite citronskal över och garnera med rödbetsskott eller dill.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och välj mjölkfritt färskostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 700 g fryst, tinad laxfilé i bit med skinn
  • 300 g rödbetor
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl brännvin (kan uteslutas)
  • 10 skivor kavring
  • 1 ask färskost med pepparrot (à 125 g)
  • 1 citron
  • rödbetsskott eller dill
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer