Kavringskanapé med rödbetsgravad lax

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax

Den en intensivt rosa laxen blir en klar snackis på bordet. Med kavring, lax och rödbetor i huvudrollen blir det enkelt festligt, lyxigt och väldigt gott! Passar perfekt till exempelvis midsommar. Tänk på att laxen ska ha varit fryst i tre dygn innan den gravas.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Kavringskanapé med rödbetsgravad lax

Ingredienser

10 portioner
700 g  fryst, tinad laxfilé i bit med skinn
300 g  rödbetor
1/2 dl  salt
1/2 dl  socker
1/2 dl  brännvin (kan uteslutas)
10   skivor kavring
1   ask färskost med pepparrot (à 125 g)
1   citron
rödbetsskott eller dill

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och välj mjölkfritt färskostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Snitt med chèvre och rostade solrosfrön
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pepparkaka "BLT"
Betyg 2.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökta laxsnurror på kavring
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Taleggiosnittar
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga