Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snittar med räkor och wasabi

Snittar med räkor och wasabi är både läckert och hissnande. Det är lite pyssel med snittarna, men resultatet är oklanderligt. Räkor, färskost och gräslök gör succé här.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 snittar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Spara några till garneringen och hacka resten. Blanda färskosten med wasabi. Ta undan ca en fjärdedel av färskosten till garnering. Rör ner de hackade räkorna, gräslök, citronsaft och salt och peppar i resten av osten.
  2. Bred ostblandningen med räkor på fyra skivor av kavringen och formbrödet (för 8 port). Varva kavring och vitt formbröd. Bred ostblandningen med wasabi på resten av kavringsskivorna och lägg de överst. Kantskär och skär i snittar.
  3. Till servering: Garnera med små blad av sallad, räkor och gräslök.
  4. Servera räksnittarna.

För alla

Snittarna innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut färskosten mot laktosreducerad/laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot ett sojabaserat alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Du kan också blanda i lite riven ingefära i färskosten.

Ingredienser

Portioner: 8 snittar
  • 500 g räkor
  • 200 g färskost
  • 2 tsk wasabi (2 tsk wasabi kan bytas mot 1 msk riven pepparrot)
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 8 skivor kavring
  • 4 skivor vitt formbröd
  • bladsalladshuvud
  • räkor
  • gräslök
Lägg till i inköpslistan