Tahiniyoghurt med rostad aubergine och örter

Ställ fram tahiniyoghurt med rostad aubergine och örter som ett smakrikt tillbehör vid middagen. Serveras med färska örter och sötsyrliga granatäppelkärnor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

Ingredienser
4 portioner
Rostad aubergine
2 aubergine (à 300 g)
Tahiniyoghurt
1 citron (3 msk juice)
3 1/2 dl turkisk yoghurt (10%)
1/2 dl tahini
1/2 tsk salt
1 tsk flingsalt (att toppa med)
Topping
1 schalottenlök
1/2 tsk curry
3 msk olivolja
1/2 granatäpple
1 dl plockade örtblad (mynta koriander , dill)
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1258 KJ / 301 kCal
Fett24 g
Salt1.1 g
Kolhydrater10 g
Protein8 g
Kommentarer