Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Ett tjusigt recept på Nammoorah, en mjuk mannagrynskaka som passar bra att servera till kaffet. Du gör den mjuka kakan av bland annat smör, mannagryn, socker, tahini och mandel. Gott till efterrätt eller på kalas.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret. Blanda mannagryn, bakpulver och smält smör i en stor bunke.
  3. Om du använder vatten: Lös upp sockret i vattnet, häll ner det i mannagrynsblandningen och rör om ordentligt. Låt stå och svälla ca 5 minuter. Om du använder yoghurt: Häll direkt i mannagrynsblandningen tillsammans med socker och blanda väl.
  4. Bred ut tahini på bottnen och kanterna på en ugnssäker form, ca 30 cm i diameter (för 20 bitar).
  5. Häll i smeten och garnera ytan med de skållade mandlarna.
  6. Grädda 35–45 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut kakan ur ugnen och skeda sockerlagen över den varma kakan.
  7. Låt svalna, skär i rutor och servera.
  8. Sockerlag: Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. 

Tips

Man kan också tillsätta 2 dl riven kokos i smeten (för 20 bitar).

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 300 g smör
  • 1 liter mannagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 6 dl vatten eller naturell yoghurt
  • 5 dl socker
  • 2 1/2 tsk tahini
  • 1 1/2 dl skållad och skalad hel mandel
  • 7 dl sockerlag (se nedan)
Sockerlag
  • 5 dl socker
  • 5 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer