Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Betyg 3.3 av 5.
35 personer har röstat
1
Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Nammoorah, eller namoura, är en mjuk mannagrynskaka som passar bra att servera till kaffet. Du gör den mjuka kakan av bland annat smör, mannagryn, socker, tahini och mandel. Gott till efterrätt eller på kalas.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Ingredienser

20 bitar
300 g  smör
1   liter mannagryn
2 tsk  bakpulver
6 dl  vatten eller naturell yoghurt
5 dl  socker
2 - 2 1/2 tsk  tahini
1 1/2 dl  skållad och skalad hel mandel
7 dl  sockerlag (se nedan)

Sockerlag

5 dl  socker
5 dl  vatten

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. 

Gör så här

Tips

Man kan också tillsätta 2 dl riven kokos i smeten (för 20 bitar).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
35 personer har röstat

Kommentar

vad ska man göra med sockerlag? ska man hälla på kakan sen eller ta till varje bit sen eller vad?

Annika

2018-03-07

Hej Annika! I punkt 6 står det att du ska skeda över de varma kakan. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-03-08

Testa liknande recept

Barazek - sesamkakor
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fiskfilé med tahini
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helenas hummus
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Baba ganouch- aubergindipp
Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga