Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

34
1
Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Ett tjusigt recept på Nammoorah, en mjuk mannagrynskaka som passar bra att servera till kaffet. Du gör den mjuka kakan av bland annat smör, mannagryn, socker, tahini och mandel. Gott till efterrätt eller på kalas.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Nammoorah - mjuk mannagrynskaka

Ingredienser

20 bitar
300 g smör
1 liter mannagryn
2 tsk bakpulver
6 dl vatten eller naturell yoghurt
5 dl socker
2 - 2 1/2 tsk tahini
1 1/2 dl skållad och skalad hel mandel
7 dl sockerlag (se nedan)

Sockerlag

5 dl socker
5 dl vatten

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten. 
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. 

Gör så här

Tips

Man kan också tillsätta 2 dl riven kokos i smeten (för 20 bitar).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentar

Annika

2018-03-07

vad ska man göra med sockerlag? ska man hälla på kakan sen eller ta till varje bit sen eller vad?

Redaktionen ICAse

2018-03-08

Hej Annika! I punkt 6 står det att du ska skeda över de varma kakan. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept

Barazek - sesamkakor
Fiskfilé med tahini
Kikärtsdipp
Helenas hummus
Hummus