Nammoorah - mjuk mannagrynskaka
Nammoorah, eller namoura, är en mjuk mannagrynskaka som passar bra att servera till kaffet. Du gör den mjuka kakan av bland annat smör, mannagryn, socker, tahini och mandel. Gott till efterrätt eller på kalas.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
20 bitar
300 g smör
1 liter mannagryn
2 tsk bakpulver
6 dl vatten eller naturell yoghurt
5 dl socker
2 - 2 1/2 tsk tahini
1 1/2 dl skållad och skalad hel mandel
7 dl sockerlag (se nedan)
Sockerlag
5 dl socker
5 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
vad ska man göra med sockerlag? ska man hälla på kakan sen eller ta till varje bit sen eller vad?
Annika
2018-03-07Hej Annika! I punkt 6 står det att du ska skeda över de varma kakan. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-08