UNDER 30 MIN | Medel

Tagliatelle med köttfärssås

En vardagshjälte i form av pasta med köttfärssås är alltid ett säkert kort. Göm grönsakerna i såsen i form av rivna morötter och smaksätt med oregano för en djupare smak. Servera med tagliatelle och kvällen är räddad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken. Tvätta och riv moroten grovt.
  3. Fräs lök, morötter och färs i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt tomater, vatten, oregano, soja och smulad buljongtärning. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera pastan med köttfärssås och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk oregano
  • 1 msk japansk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 4 port tagliatelle
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2421 kJ / 571 kCal