Tacostekt kyckling med avokadodipp

16
4
Tacostekt kyckling med avokadodipp

Begränsa inte tacosmakerna till fredagarna! Här är det kyckling som steks i den populära kryddmixen, och dessa texmex-rykande filéer äts ihop med ugnsrostad potatis samt en krämig avokadodipp. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021

Tacostekt kyckling med avokadodipp

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
2
avokador
1
lime
1
bifftomat
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
600 g
kycklinginnerfilé
1 msk
olja
1
förp taco kryddmix (à 28 g)
1 dl
vatten
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.   
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Martin

2021-08-22

Hela familjen gillade 👌🏼

Anna

2021-08-20

Blev veckans fredagsmys vilket blev en succé för hela familjen:-)

Jennie

2021-08-19

Snabblagat och väldigt gott! Skyn som blev i stekpannan av kryddor och vatten gjorde rätten smakrik. Avocadoröran var också ett plus.

Näringsvärde per portion

Energi 2235 KJ / 533 kCal
Fett 19 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 43 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept