Tacostekt kyckling med avokadodipp
Begränsa inte tacosmakerna till fredagarna! Här är det kyckling som steks i den populära kryddmixen, och dessa texmex-rykande filéer äts ihop med ugnsrostad potatis samt en krämig avokadodipp. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
2 avokador
1 lime
1 bifftomat
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
600 g kycklinginnerfilé
1 msk olja
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2235 KJ / 533 kCal
Fett19 g
Salt2.7 g
Kolhydrater43 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev lite besviken. Efter de ovationer som man kunde läsa och 4 stjärnor i medel hade jag förväntat mig mer.
Helena
2022-03-07Hela familjen gillade 👌🏼
Martin
2021-08-22Blev veckans fredagsmys vilket blev en succé för hela familjen:-)
Anna
2021-08-20