Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tacos med sotad lax

Tacos och lax sotad i fajitamarinad med len avokado, krispig romansallad, söta körsbärstomater och en krämig dressing. Lättlagat och gott, en ny favorit på tacobuffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Pensla laxbitarna med olja och gnid in dem med fajitamarinaden.
  3. Hetta upp en stekpanna och "torrstek" laxen tills den fått en lätt sotad yta runt om. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter.
  4. Värm samtidigt tacoformarna i ugnen. Lägg dem sedan på tallrikar.
  5. Riv salladen grovt. Skala, kärna ur och skiva avokadon. Skala och strimla löken. Skölj och dela tomaterna blanda salladen med dressingen. Fördela salladen i formarna.
  6. Dela laxen i mindre bitar och fördela i formarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar laxfilé utan skinn (à 100 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1 påse torr fajitamarinad (à ca 40 g)
  • 1 paket tacoformar (à ca 145 g)
  • 1 kruka romansallad
  • 2 avokador
  • 1 liten rödlök
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 dl färdig krämig dressing t ex crème fraichedressing
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2685 kJ / 584 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden