Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammfärsburgare med tomatsalsa

Kryddiga lammfärsburgare som blir otroligt smakfulla med en syrlig tomatsalsa. Burgarna kryddas med bland annat spiskummin och vitlök. Citronjuice, koriander och avokado är fräscha inslag i salsan.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Tärna tomaterna, skala och tärna avokadon. Skala och finhacka löken och hacka koriandern.
  2. Blanda alla ingredienserna till salsan, krydda med salt och peppar. Låt gärna salsan stå en stund.
  3. Burgare: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda löken med färs, spiskummin, salt och peppar.
  4. Forma 4 platta burgare (för 4 port) och stek på hög värme ett par minuter på var sida.
  5. Vid servering: Värm pitabröden hastigt i ugn eller mikro. Fyll dem med några salladsblad, biffar och tomatsalsa.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsalsa
  • 3 1/2 tomater
  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lammfärsburgare
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g lammfärs
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Vid servering
  • 4 pitabröd
  • 1/2 huvud romansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2350 kJ / 560 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden