Lammfärsburgare med tomatsalsa
Kryddiga lammfärsburgare som blir otroligt smakfulla med en syrlig tomatsalsa. Burgarna kryddas med bland annat spiskummin och vitlök. Citronjuice, koriander och avokado är fräscha inslag i salsan.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
4 portioner
Tomatsalsa
3 - 3 1/2 tomater
2 avokador
1 rödlök
1 kruka koriander
1 tsk sambal oelek
1 msk pressad citronjuice
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm peppar
Lammfärsburgare
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g lammfärs
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
Vid servering
4 pitabröd
1/2 huvud romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2350 KJ / 560 kCal
Fett26 g
Kommentarer
Smakrikt och supergott! Salsan är också jättegod och fräsch, brukar dock ta i lite mer sambal oelek. Jag rekommenderar att verkligen använda lammfärs som det står i receptet eftersom detta i sig har så mycket god smak.
Emelie
2007-12-05Denna rätten är supergod och känns så frisk och fräsch, men ändå så kryddig. När jag gör denna så använde jag nötfärs, har aldrig testat lamm. Första gången så hade jag också i en hel kruka koriander, men andra gången så tog jag bara halva. Detta för att den annars tog överhand över alla de andra smakerna. Håller med Margareta om att salsasåsen passar till mycket. Rekomenderas, lycka till!
Johan
2007-03-12Mycket gott och bra kombination. Jag har testat salsan till annat också - bondomelette med purjo och bacon, köttbullar med fullkornspasta, kyckling etc. Suveränt!!!
Margareta
2007-03-02