Majssoppa med tacostekt lax och avokado

15
1
Majssoppa med tacostekt lax och avokado

Den här matiga majssoppan kommer inte att göra dig besviken! Du får en sagolik kombination av smaker när den färgglada soppan ackompanjeras av en annorlunda tacostekt lax, mjuk avokado, koriander och syrlig gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Majssoppa med tacostekt lax och avokado

Ingredienser

4 portioner
2 påsar fryst majs (à 450 g)
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 msk konc kycklingfond
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk sambal oelek
300 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 påse taco kryddmix (à 40 g)
1 avokado
2 dl gräddfil
1/2 kruka koriander
vatten
3 msk olja
1/2 tsk salt
surdegsbröd till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera fonden och kryddmixen. Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden och kryddmixen. Ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Tips

Soppan kan passeras genom en sil om man vill ha den helt slät.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Karin

2020-02-08

Hej! Kan man byta ut kycklingfonden för att göra soppan vegetarisk? Funkar vanlig grönsaksbuljong?

Redaktionen ICAse

2020-02-10

Hej Karin! Det går bra att byta ut fonden mot grönsaksfond eller motsvarande mängd grönsaksbuljong. Men du bör nog även utesluta eller byta ut laxen mot något annat för att den ska bli vegetarisk :) Hälsningar Ulrika