Majssoppa med tacostekt lax och avokado
Den här matiga majssoppan kommer inte att göra dig besviken! Du får en sagolik kombination av smaker när den färgglada soppan ackompanjeras av en annorlunda tacostekt lax, mjuk avokado, koriander och syrlig gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
4 portioner
2 påsar fryst majs (à 450 g)
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 msk konc kycklingfond
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk sambal oelek
300 g skinn- och benfri laxfilé
1/2 påse taco kryddmix (à 40 g)
1 avokado
2 dl gräddfil
1/2 kruka koriander
vatten
3 msk olja
1/2 tsk salt
surdegsbröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hej! Kan man byta ut kycklingfonden för att göra soppan vegetarisk? Funkar vanlig grönsaksbuljong?
Karin
2020-02-08Hej Karin! Det går bra att byta ut fonden mot grönsaksfond eller motsvarande mängd grönsaksbuljong. Men du bör nog även utesluta eller byta ut laxen mot något annat för att den ska bli vegetarisk :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-10